Battalgazi Belediyesi'nden Karla Mücadele Çalışması

Battalgazi Belediyesi'nden Karla Mücadele Çalışması

Battalgazi Belediyesi’ne bağlı ekipler bugün başlayan kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası sabah erken saatlerden itibaren gelen şikayetler başta olmak üzere Battalgazi bölgesindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıldı ve kapalı yolların açılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.    
Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğünden oluşan karla mücadele ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmalarına başladı. Battalgazi ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlardaki karları temizleyen Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaya trafiğinin sağlıklı bir şekilde sağlanması için çalışma yaptı.
TUZLAMA VE YOL AÇMA ÇALIŞMALARINA 40 PERSONEL KATILDI
Sabah saatlerinde kar yağışının başlaması ile birlikte Battalgazi Belediyesinde kriz masası oluşturuldu. Şehir merkezinde 5 ekiple 30 personel tuzlama çalışmalarına katılırken, ilçe merkezinde gün boyunca yaklaşık 150 ton tuzlama yapıldı. Kırsal mahalleler de ulaşım aksamaması için 10 iş makinesi sahada görevlendirildi ve gün boyunca yol açma ve kar temizleme çalışması gerçekleştirdi. 
KALDIRIM TEMİZLİĞİ İÇİN 150 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ
Merkez mahallelerde kar yağışının fazla olduğu sokaklarda temizlik işleri görevlileri de kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaptı. Kaldırım temizleme çalışmalarına temizlik işlerinden 150 personel görevlendirildi. Personellerden 120’si kar yağışının başlaması ile birlikte sahaya çıktı ve kar temizleme çalışması gerçekleştirdi. 
“SABAHIN İLK SAATLERİNDE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”
Araç ve yaya trafiğinin daha sağlıklı sağlanabilmesi, vatandaşların karda olumsuzluk yaşamaması için teyakkuza geçen Battalgazi Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Gece kar yağışı etkili olduktan sonra arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik ve arkadaşlarımız da sabahın erken saatlerinde tuzlama, yol açma ve kaldırım temizleme çalışmalarına başladılar. Ekip arkadaşlarımız şu soğuk kış günlerinde caddelerde, sokaklarda, kar içerisinde çok yoğun çalışıyorlar. Gün boyunca vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması için yoğun gayret sarf ettiler. Kar berekettir ama zaman zaman da olumsuzluklara neden olabiliyor. İlçemiz de bir olumsuzluk istemiyoruz ve bunun için de sürekli saha da olacağız. Karla mücadele eden ekip arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Soğuk günlerde durmadan çalışıyorlar.” dedi.
 

Bakmadan Geçme