Battalgazi Belediyesi Filistin bayrağını hizmet binasındaki ekranlara yansıttı

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ekranlara yansıttıkları bayrağın bu kutsal davaya olan bağlılıklarının sembolü olduğunu söyledi.

Başta Gazze olmak üzere Filistin'deki tüm mazlumların sesi olmaktan onur duyduklarını ve Filistin halkına yönelik desteklerini her vesileyle dile getirdiklerini kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ekranlara yansıttıkları bayrağın ise bu kutsal davaya olan bağlılıklarının sembolü olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejimi, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze'ye yönelik yaptığı soykırım 348'inci gününe girdi. Her geçen gün bilançonun ağırlaştığı Gazze'de şehid sayısı 41 bin 272'ye, yaralı sayısı ise 95 bin 551'e yükseldi.

Soykırımın başladığı ilk günden bu yana Gazze'yi gündemde tutmak, farkındalık oluşturmak ve yaşanan soykırımın bir an önce sona ermesi için yurt içi ve yurt dışında Müslümanların yanı sıra gayrimüslimlerinde meydanlara inerek düzenledikleri gösteri, yürüyüş gibi etkinlikler sürüyor.

Malatya'da da başta Kudüs Kardeşlik Platformu olmak üzere hekim ve sağlık çalışanları da Gazze'nin gündemden düşmemesi için farklı etkinliklerine devam ediyor.

Bu konuda örnek bir davranış sergileyen Battalgazi Belediyesi, Gazze'nin gündemden düşmemesi ve yaşanan soykırımın zihinlerde diri tutulması için Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın talimatıyla hizmet binasının içerisindeki ekranlara Filistin Bayrağı yansıtıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşkın, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de mücahitler bir yandan tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direniş sergilerken, diğer yandan da işgalci siyonist rejim çocuk, kadın, yaşlı demeden katliamlarını sürdürüyor. Soykırımın sona ermesi için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ciddi anlamda çaba sarf ediyor ancak diğer ülkelerden yeteri kadar destek verilmiyor. Halklar ayaklanmış ancak liderlerinden ses seda çıkmıyor" dedi.

"Kudüs'ün özgürlüğü için sesimizi yükseltmek bizim için bir görev değil ve vicdani bir sorumluluktur"

Battalgazi Belediyesi olarak, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerinin mücadelesine her zaman destek verdiklerini kaydeden Taşkın, "Hizmet binamızdaki ekranlarda yansıttığımız Filistin Bayrağı, Filistin halkının haklı mücadelesine olan inancımızın ve dayanışmamızın bir ifadesidir. Yıllardır süren işgal ve zulme karşı duruşumuzu, adaletin ve özgürlüğün yanında olan bir belediye olarak güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Filistin halkının haklarını savunmak, Kudüs'ün özgürlüğü için sesimizi yükseltmek bizim için yalnızca bir görev değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluktur. Bugün olduğu gibi, yarın da

Filistin davasının yanında yer alacak ve bu duruşumuzu her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Ekranlarımızda yansıttığımız bayrak, bu kutsal davaya olan bağlılığımızın sembolüdür"

Battalgazi Belediyesi olarak, mazlumların sesi olmaktan onur duyduklarını ifade eden Taşkın, "Filistin halkına yönelik desteğimizi her vesileyle dile getiriyoruz. Ekranlarımızda yansıttığımız bayrak, bu kutsal davaya olan bağlılığımızın ve direncimizin sembolüdür" dedi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme