• Haberler
  • Gündem
  • Başörtülü öğrenciyi staja kabul etmeyen okul yöneticisine hapis cezası

Başörtülü öğrenciyi staja kabul etmeyen okul yöneticisine hapis cezası

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut'u başörtüsü nedeniyle staja kabul etmeyen kolej yetkilisine 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut'u başörtüsü nedeniyle staja kabul etmeyen kolej yetkilisine 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'da bir vakıf üniversitesinin Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik bölümünün 3'üncü sınıfında okuyan Nezaket Akbulut, 22 Eylül 2022'de okulu tarafından staj için bir koleje yönlendirildi.

Kağıthane'deki kolej yetkilisi Özlem Öztoprak, "Okullarının kılık kıyafet yönetmeliği ve kurallarının olduğunu, başörtülü hiçbir öğrenci ve öğretmen bulunmadığını ve bulunmayacağını" belirterek Akbulut'u staja kabul etmedi.

"Staja başlamak istemesi halinde başörtüsünü çıkarmasının, aksi halde stajyer olarak alınmayacağının" kendisine söylendiği bilgisini veren Akbulut, bu yüzden Özlem Öztoprak ve kolej hakkında dava açtı.

Dava, İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Müşteki Nezaket Akbulut'un avukatı, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını, sanık Özlem Öztoprak'ın avukatı ise müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme, sanık Özlem Öztoprak'ı "kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme