Başkan Yıldız'dan 19 Eylül Gaziler Günü ve Yazıhan Açıklaması

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, Yazıhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olaya ilişkin Yazıhan Belediyesince yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, Yazıhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olaya ilişkin Yazıhan Belediyesince yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.
Açıklama için nereden tutsan elinde kalıyor diyen Başkan Yıldız “Yazıhan Belediyesince Kamuoyuna yapılan açıklamada olayın 15 gün önce olduğu, yeniymiş gibi lanse edilmesinin yanlış olduğu ve durum anlaşılır anlaşılmaz çadır kaldırıldı ifadelerine ilişkin olarak son 15 gün içerisinde olayın olması gönderdiğiniz çadırın üzerini örtmez. Ayrıca çadır tarafınızdan değil Jandarma tarafından tutanak tutularak kaldırılmış olup kimseyi kandırmaya yeltenmeyin.” şeklinde konuştu.
Başkan Yıldız “KCK’dan yurtdışına kaçan şahıs için aslında Milliyetçi bir kardeşimizdi ifadelerini kullanan zihniyet, Belediyenin minibüsünü bu şahıslara veren zihniyet başta Şehitlerimiz olmak üzere Şehit yakınlarımızı ve Gazilerimizi derinden yaralamıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve çağırıyor ve Yazıhan Belediyesine bir an önce kayyum atanmasını talep ediyoruz.” dedi.
Başkan Yıldız 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle de bir açıklama yaparak;
“Türk tarihi şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Her Türk evladı bu onura sahip olabilmek için, vatanı, milleti, bayrağı, milli ve dini değerleri için savaşmayı kendisinin ulaşabileceği en büyük değer olarak görmektedir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Vatan, Bayrak, Ezan uğruna canlarını veren Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor. Yine Vatan, Bayrak, Ezan uğruna canlarını gözü kapalı tehlikeye atan Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme