Başkan Yiğit'in Kadir Gecesi mesajı

Başkan Yiğit'in Kadir Gecesi mesajı

TURKAV Malatya Şube Başkanı Muhsin Yiğit Kadir gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Yiğit mesajında;

"Rahmet, mağfiret ve arınma iklimini içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, bu gece, bin aydan daha hayırlı kılınan Kadir gecesine kavuşmanın sonsuz sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Milli Manevi değerlerin yok edildiği, ahlaki dokunun zayıflamaya başladığı, vahyin muhatabı olan insanın vahiyle bağının kopma noktasına geldiği günümüz dünyasında, bugün her zamankinden daha çok Kadir gecesiyle birlikte dünya semasına inmeye başlayan Kur’an-ı Kerimin mesajlarını anlamaya, hayatımızı onunla anlamlandırmaya ihtiyacımız var. 
Kadir gecesi, esenliğin ve güven duygusunun dünyanın her tarafına yayıldığı, gök kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların karşılık bulduğu, tövbe ve istiğfarların kabul edildiği, kulluğun zirve yaptığı kutlu ve eşsiz bir gecedir. Bizzat Kur’an’ın övdüğü bu mübarek gecede kardeşlik duygularımızı zayıflatacak, birlik ve beraberliğimize zarar verecek her türlü davranıştan uzak durarak, hırs, kişisel çekişme ve kavgaları bir tarafa bırakıp, dünyanın sonu gelmez isteklerine bir son verip baki olan Yüce Allah’ın fani bir kulu olduğumuzu bir kez daha fark edelim.
.Maneviyat yüklü bu gecede ; birbirimizi yargılamayı bırakıp birbirimizi sevmeye vakit ayırmamız gerektiğini, bu zor günlerde hayatın ancak bu şekilde yaşanabilir olduğu tüm gerçekliğiyle ortaya koyalım.
Bu duygu ve düşüncelerle  Türk  İslam âleminin mübarek Kadir gecelerini en içten dileklerimle kutluyor,  bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi feyizlendirmesini, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."dedi.

Bakmadan Geçme