• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Uslu,'Cazibe Merkezi Programına Ağın'da Alınmalıydı'

Başkan Uslu,'Cazibe Merkezi Programına Ağın'da Alınmalıydı'

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Elazığ-Ağın Belediye Başkanı Olan Ali Uslu, geçen 4 yıllık zamanda yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Daha yaşanabilir ve çağdaş bir Ağın’a kavuşmak ümidi ile tüm hemşehrilerimin desteğini yanımızda hissederek, çalışmalarımızı Ağın’ımıza yaraşır bir şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz diyen Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, “Doğu Anadolu Bölgesinin güneybatısında yer alan Elazığ İlinde bölgenin diğer bölümlerinden oldukça farklı ve karakteristik bir iklim dikkati çekmektedir.

İlin gerek coğrafi konumu, gerekse morfolojik özellikleri bu elverişli durumun ortaya çıkmasında en büyük etken olmuştur. İlde karasal iklim egemen olup, kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçmektedir. Ancak il çevresinde oluşturulan baraj gölleri, iklimde kısmen sapmalar göstermektedir.  Elazığ, Fırat Havzası’ nın “Yukarı Fırat Bölümü” nde yer alan bir Doğu Anadolu kentidir. İl genellikle dağlar ve ovalarla kaplıdır. İl toprakları, doğu ve güneyden, Güneydoğu Torosların batı uzantılarıyla, kuzey ve batıdan ise Keban ve Karakaya baraj gölleriyle çevrili bulunmaktadır’’dedi.
Elazığ’ın şirin ilçelerinden Ağın Belediye Başkanı Uslu 2022 yılında yapılan faaliyetleri de sıraladı. 
1-Eski Deri Fabrikası Belediye Bünyesine Alındı
2-Eski Deri Fabrikası İlçe Emniyet Müdürlüğüne Tahsis Edildi
3-250 Kişi Kapasiteli Spor Salonu İnşa Edildi
4-Paket Arıtma Projesi Başladı ve Devam Ediyor
5-Aliuşağı Etkinlik Alanı 
6-Şenpınar Etkinlik Alanı 
7-18 Mahallede Bulunan Mezarlıkların Temizliği ve Duvarların Onarımı
8-Badem Kırma ve Paketleme 
9-Leblebi Paketleme 
10-Motofest Kamp ve Festival Alanı (yaklaşık 100 Dönüm)
11-Belediye Otelinin Restorasyonu Hız Kazandı
12-Belediye Çarşısındaki Dükkanların Restorasyonu yapıldı
13-Camii Kebir WC leri Yenilendi
14-Şadırvan Yapıldı
15-Akpınar Mahallesi Mezarlıkların Temizlenmesi ve Çeşme yenilemesi
16-Başpınar mahallesi Mezarlıkların Temizlenmesi ve Çeşme Yenilemesi
17-a101 yanındaki muhitte kaldırımların yapılması duvarların onarımı ve banklar
18-Şevket Uzun Parkının İstimlak Duvarının Yükseltilmesi 
19-Liseye giden yoldaki Yıkım
20-İlçe Genelinde Metruh Alanların Temizliği
21-Eski Adliye Lojmanı çevre düzenlemesi Duvar örme ve Kazan Dairesinin yenilenmesi
22-Araç Hibeleri
23-Tarımsal Faaliyetler
Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Ağın ilçesinin 6.Bölge Teşviklerinden yararlanamayacak olmasını da sert dille eleştirerek, “ Elazığ’da teşviklerden yararlanamayacak tek ilçenin Ağın Olduğunu söyledi. Uslu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Nisan kararıyla Malatya’nın tüm ilçelerinin cazibe merkezi programına alındığını ve 6. Bölge teşvikinden faydalandığını. Tabi il başkanım kıymetli Yunus Bal’a da ben konuyu arz ettim oda araştırıyor. Elazığ’ın 9 ilçesi kapsamda sadece Ağın kapsam dışı” dedi.
Ali Uslu, Ağın’ın da afet Bölgesi içerisinde yer aldığını anımsatırken yine deprem sürecinde çok sayıda depremzedenin ilçeye geldiğini ifade etti. “Ağın da bu ilçeler arasına alınmalıydı.” dedi. Uslu, “Ağın’ın  her zamanki gibi unutulmuş sahip çıkılmamış bir pozisyonda olması  bizi üzdü. Cazibe merkezine Ağın’da alınmalıydı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme