Başkan Türkyılmaz, '3600 ek gösterge yine başka bir bahara kalmıştır'

TÜrk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz

Ürk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz 'ın 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılının açılışı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Türkyılmaz açıklamasında,” Eğitim çalışanlarının sorunları her geçen gün artmakta ve bu sorunlar kangren haline gelmektedir. Ağustos ayında gerçekleşen toplu görüşmeler de maalesef eğitim çalışanları için hayal kırıklığı olmuştur. Eğitim çalışanlarının yıllardır beklediği ve siyasilerin seçim vaadi olarak verdiği 3600 ek gösterge yine başka bir bahara kalmıştır. Eğitim çalışanları ekonomik olarak büyük zorluklar içerisinde enflasyon karşısında ezilmeye devam etmektedir. Türk Eğitim Sen olarak gücümüz oranında mücadele etmemize rağmen yetkili sendika olmadığımızdan mütevellit eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük sorunlarını çözme noktasında başarı sağlayamadık. Toplu görüşmeler hükümet ve yetkili sendika arasında bir tiyatro halinde gerçekleşti. Eğitim çalışanlarının her geçen gün artan sorunlarının çözümü için Türk Eğitim Sen'in yetkili sendika olması elzemdir. Bilindiği üzere yetkili sendika olmak sayısal olarak fazla olmaktan geçmektedir.” Dedi.

Başkan Türkyılmaz, “ Bu nedenle tüm eğitim çalışanlarını, sorunları çözecek iradeyi ve kararlığı göstermeye muktedir Sendikamız çatısı altına bekliyoruz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki hak verilmez, alınır. Öğretmenlere sıra tayin uygulamasına yeniden geçilmesi ivedilikle gerçekleşmelidir. Sendika olarak bakanlık nezdinde bunun gerçekleşmesi adına girişimlerimize devam etmekteyiz. Eğitim çalışanlarının tüm sorunlarının çözülmesi için tüm sendikaların ortak hareket etmesi zorunluluktur. Sendikaların sorunlarını dile getireceği yerlerin alanlar olduğunun bilincinde olarak sorunları yerinde tesbit etmek adına alanlarda olmaya ve sorunların çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Eğitim çalışanlarının sorunlarını kamuoyunda dillendirmek adına kitlesel basın açıklamaları yapmaya devam edeceğiz. Kitlesel basın açıklamalarımıza ve Sendikamız Genel Merkezinin aldığı eylemlere katılımının üst düzeyde olması haklarımızı alma noktasında Sendikamızın elini güçlendirecektir. Birlikte hareket edilince eğitim çalışanlarının çözülemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun farkında olan biz eğitimcilerin tek isteği emeğinin karşılığını almak ve her alanda adaletin tesis edilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti, memurunu hak ettiği şartlarda yaşatmaya muktedirdir. “ifadelerini kullandı.

Bizler, yaşadığımız her türlü sıkıntı ve zorluğu bir yana bırakarak , geleceğin lider ülke Türkiyesini oluşturacak gençleri yetiştirmeye devam edeceğiz diyen Türkyılmaz, “ Çünkü biz biliyoruz ki eğitimdir bir ülkeyi aydınlık geleceğe ulaştıracak!.. Eğitim çalışanları, eğitim ve öğretimin en önemli unsurudur. Eğitim çalışanlarının mutlu ve huzurlu olmadığı bir yerde kaliteli eğitimden bahsedemeyiz. Bizim en önemli cevherimiz evlatlarımızdır. Evlatlarımızı , geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve mutlu olarak çalışmalarının sağlanması Yüce Türk Devletinin en önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır. Bir ülkenin gelişmişliği, eğitim kalitesi ile doğru orantılıdır. En kısa zamanda eğitim çalışanlarının belini büken sorunların çözülmesi dileğiyle; tüm eğitim çalışanlarına kazasız, belasız, huzur içerisinde geçecek bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Tüm eğitim çalışanlarının 2019- 2010 Eğitim- Öğretim Yılını en içten dileklerimizle kutluyor hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Yüce Allah tüm eğitim çalışanlarının yar ve yardımcısı olsun!..”dedi.

 

Bakmadan Geçme