Başkan Taşkın: 'İnsanlık İsrail'in Katliamını Unutmayacak'

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı ikinci birleşimini Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı ikinci birleşimini Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 2025 yılı bütçesi görüşülürken, Battalgazi Belediye Meclisi İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıları kınadı.
Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın başkanlık ettiği toplantıda 2025 yılı bütçesi görüşüldü. Battalgazi Belediyesi 2025 yılı tahmini bütçesinin 1 milyar 600 milyon olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verilirken, Başkan Taşkın, yeni yıldaki bütçeyle ilgili “2025 yılı bütçemiz, tahmin edilen bir bütçe olarak belirlenmiştir ve gelir-gider dengesini büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. 2024 yılı bütçemizde de yıl sonuna kadar herhangi bir açık yaşanmayacağını öngörmekteyiz. Depremin ardından ciddi bir gelir kaybı meydana geldiği malumunuzdur; özellikle emlak vergisinde büyük bir düşüş yaşandı. Battalgazi bölgesinde binlerce ev ve iş yerinden emlak vergisi tahsil edilememesi, gelir daralmasına yol açmıştır. Ancak mali disiplini ve gelir-gider dengesini koruyarak, Battalgazi'mize birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. 2025 yılı bütçemiz Battalgazi'miz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Bayram Taşkın, toplantı sırasında Gazze’de yaşanan ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen katliamla ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Taşkın, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın yıldönümünde tüm dünyayı bu vahşeti lanetlemeye ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırdı. "Katil İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı lanetliyoruz" diyen Başkan Taşkın, “Tüm dünyayı insan haklarına saygı göstermeye ve bu vahşeti durdurmak için işbirliğine davet ediyorum. Bugün 7 Ekim ve tam bir yıldır İsrail Gazze’de soykırım yapıyor. Maalesef insanlık tarihi bu ve benzer katliamlarla dolu. Bizim yüzyılımıza da İsrail’in katliamını görmek düştü. İsrail’in Ortadoğu’nun kalbine yerleşmiş bir ur gibi bölgeye huzur gelmesine izin vermiyor. Dünyanın sessiz kalması ise ayrı bir olaydır. Dünyadaki tüm insan haklarına saygılı ulusları sağduyuya davet ediyorum. Kadın ve çocukların hedef alınmasının insanlık dışıdır. Temennimiz, sağduyulu ve demokrat ülkelerin işbirliği yaparak bu katliama son vermesidir.” dedi. 
Battalgazi Belediyesi Meclisi, Ekim üçüncü birleşimini 8 Ekim Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme