Başkan Taşkın'dan Ahilik Haftası Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Ahiliğin, toplumsal dayanışmayı, kardeşliği ve dürüst ticaret anlayışını simgelediğini belirten Başkan Taşkın, bu önemli kültürel mirasın korunmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Taşkın mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ahilik kültürü, sadece bir meslek örgütlenmesi değil; aynı zamanda toplumsal barışın, kardeşliğin ve adaletin simgesidir. Ahiler, işlerinde dürüstlüğü, yardımlaşmayı ve dayanışmayı esas alarak sadece esnafın değil, tüm toplumun huzuruna katkı sağlamışlardır. Günümüzde de Ahilik ilkelerini yaşatmak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için büyük bir gerekliliktir. Bu vesileyle, İlimiz esnafımızın, 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, huzur, bereket ve başarılarla dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.’’
Ahilik kültürünün modern ticaret hayatına da örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Taşkın, bu değerlerin yaşatılması amacıyla Battalgazi Belediyesi olarak her daim esnafların yanında olacaklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme