Başkan Sadıkoğlu, 'Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı'

'Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Basın ziyaret programları kapsamında Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB)  Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. 
Gerçekleşen ziyarette ,şehrin ayağa kaldırılması noktasında herkesimin  taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ‘’vatandaş çok zor günlerden geçiyor ve 20 metrekarelik alanda yaşam mücadelesi veriyor. Esnaf  siftahsız gün tamamlıyor ve yinede  şehrini terk etmemek için  direniyor’’dedi.
Mücbir sebep halinin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Sadıkoğlu, depremzede vatandaşın da kira yardımının devam etmesi gerektiğini ,aksi halde vatandaşın göçe mecbur kalacağını belirtti. 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek mücbir sebep halinin uzatılmasını Van örneğini vererek talep etti. Malatya’nın siyasilerini de göreve davet eden Sadıkoğlu kiracılara yönelik kira desteğinin sonlandırılmasını da eleştirdi.
‘’Bir çok esnaf depremden dolayı zor süreçler yaşıyor. Aylık  asgari ücretin altında gelir elde edip hala bu şehri terk etmeyen insanlarımız direnmeye çalışıyor. Bu süreçte ek destekler beklerken mücbir sebep halini kaldırmayı düşünmek çok büyük bir hatadır’’ifadelerine yer veren Sadıkoğlu, Van depreminde sağlanan imkanlara değinerek,aynı imkanların devam etmesi gerektiğini belirtip siyasilere  birlik olup destek verme çağrısı yaptı. 
Başkan Sadıkoğlu,’’Hatay'dan sonra en ağır yıkımı yaşayan 2. şehiriz. Malatya zor dönemlerden geçiyor. Bu konuda tüm Malatya'nın tüm vatandaşlarımızın elinden geleni yapması gerekiyor.31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep hali şimdiden iş dünyasını kara kara düşündürüyor. Mücbir sebebin bitmesi halinde, şehirde var olma mücadelesi veren esnaf ve vatandaş şehri terk etme gayreti içerinde olacağından Van’da 5 yıl uzatılan mücbir sebebin Malatya’da  da uzatılması gerekiyor’’dedi.
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB)  Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, Başkan Sadıkoğlu’na teşekkür ederek esnaf ve vatandaşın sorunlarına karşı  duyarlı yaklaşımı ve göstermiş olduğu mücadele için tebrik etti. 

Bakmadan Geçme