Başkan Özcan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, kalkınmanın ve toplumsal refahın artması için kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.
Toplum yapısının temelinde kadının olduğuna ifade eden Özcan, gelişmiş bir toplum olabilmek için kadınların eğitim, bilgi ve donanım sahibi olarak sosyal yaşam, siyaset, ekonomi, kültür, sanat gibi yaşamın her alanında etkin rol üstlenmelerinin önemine vurgu yaparak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yeryüzünü güzelleştiren ve yaşanır hale getiren kadınlarımız, aydınlık yarınlara yürümemizi sağlayan en büyük gücümüzdür. Kadınların gücü ve toplumda sahip olduğu yer, o toplumun insani gelişmişliğinin ve uygarlık düzeyinin en önemli göstergelerinden birisidir. Ülke olarak zenginleşmenin, sosyo-ekonomik anlamda topyekün kalkınmanın ve refaha ulaşmanın yolu, kadınlarımızın bilgi, beceri ve vizyonlarıyla toplumda her alanda yükselmelerine bağlıdır. Bu noktada kadınların üretime daha fazla katılmasını çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek istiyorsak, bunu ancak ekonomiye daha çok kadın eli değdiğinde başarabiliriz. Toplumsal hayatın her alanında etkin rol oynayan kadınların toplumların kalkınmasında, güçlü ekonomi seviyesine çıkılmasında ve güçlü nesillerin yetiştirilmesindeki etkileri yadsınmayacak kadar önemlidir. Kadınlarımızın sosyal yaşama katılımını artırabilirsek toplumsal refahımız artacak, kalkınmamız hız kazanacaktır.
Bir ev hanımının çalışma hayatına adım atması en büyük girişimciliktir. Tüketen değil üreten tarafta olan kadın aile ekonomisinin güçlenmesinde en büyük destekçidir. Toplum olarak bizler de kadınlarımıza her anlamda destek olmalı, teşvik etmeli, pozitif bir ayrımcılıkla kolaylaştırıcı çalışmalar yürütmeliyiz. İnancımız ve geleneğimizde kadının yeri başkadır ve her şeyin önünde gelir. Kadın annedir, öğretmendir, can yoldaşımız, hayatımızın en değerli parçasıdır. Kadın mutluysa toplum huzurludur.
Bu duygu ve düşüncelerle bizleri yetiştiren, varlıklarıyla dokundukları her yeri ve her şeyi güzelleştiren, gücümüze güç katan, hayatımızın vazgeçilmez parçası olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum. Kendilerine mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulduğu yarınlar diliyorum.” 
 

Bakmadan Geçme