Başkan Kazgan'dan Levent Vadisi Cevabı

Sosyal Medya kişisel hesabından bir Malatya'lı Levent Vadisi' ne araç ile girişin ve seyir terasının ücretli olmasına tepki göstererek

Sosyal Medya kişisel hesabından bir Malatya’lı Levent Vadisi’ ne araç ile girişin ve seyir terasının ücretli olmasına tepki göstererek, “60 km yere arabanla gidiyorsun ama cebinde 10 TL yoksa aman gelme ha..! ‘ şeklindeki tepkiye Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’da dahil olarak cevap verdi.
Paylaşıma kişisel hesaplarından cevap veren Vatandaşlar, “ Sonunda .Hayırlı olsun, Soygunmu desem, akcadag başkaniz yapti giris milletmiz yazik fakir gidiyor kisi başi 3 tl aile 5 kisi olursa 15 tl 6 AY gunluk kisin 150 kisi levent vadisine gitse 30×150=4.500milyar yazin 750kişi gelse 6 ay 750×30= 22 milyar gelir 30gun gunluk arac 250 arac 250x30 =38milyar kişin gelir yazin gelir 1000×30= 150milyar, Giriş ücreti kişi başına 50₺ olsun. Diğer üçretler kaldırılsın hesap kitap yapmaya gerek yoktur..., Himmmm hicde hoş olmamış,” şeklindeki tepkiler üzerine Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’da cevap verdi.
Hoş olmayan nedir anlamadım?
Malatya’mızın turizmde hakettiği yere varabilmesi için Levent Vadisi gibi yerlerin Cazibe merkezlerine dönüştürülmesi sizce gerekli değil mi?
Peki 240 m yükseklikte uçurum üzerindeki Seyir Terası ve balkonunun 0 “Sıfır” riskle ziyaretçilere hizmet vermesi için buranın bakımı önemli değil mi?
Levent Vadisi tek başına bir seyir terasından ibaret olursa çekim merkezi olabilir mi?
Vadiye gelenlerin namaz kılacak yer soruyorlar, yemek yiyecek, çay içecek yer soruyorlar. Tuvaleti bile olmayan bir cazibe merkezi olur mu?
Tüm bunlar masraf gerektirmiyor mu?
Belediyeler hiç ücret almasın bakışıyla eleştiri yapmaya alışmış insanlar.
Alınan ücret nedir: Kişi başı değil araç başı 5 ₺.
Doğrusu, buranın bakımı ve geliştirilmesi için yaptığı harcamaların yanında 5 TL araç giriş ücreti aldığı İçin Belediyenin bu uygulamasını yadırgamanızı yadırgadım.
Kaldıki ziyarete gelenlerin çoğunluğu dışardan ve ekonomik durumu gayet iyi olan insanlar.
Bir şey daha; bedava olan bir şeyin kıymeti oluyor mu?

Bir Turizm Şirketi sahibi ise cevap olarak , “Bir turizmci olarak gezivitrinim olarak Tur için malatya ya gelen misafirlerimize böyle bir vadinin varlığından bahsetmemeyi. Tur programlarımıza dahil etmemeyi düşünüyorum.”.
Sosyal medyada Levent Vadisinin ücrete geçişi tepki ile karşılanmış oldu.

Bakmadan Geçme