Başkan Karakuş'tan Elektrik ve doğalgaz zammına tepki..!

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş,

    Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, elektrik ve doğalgaz zammına büyük tepki gösterdi. Başkan Karakuş yaptığı açıklamada;
“Elektrik  ve doğalgaza 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğalgaza %20 saniyede kullanılan doğalgaza %50 elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza %49 zam geldi.
      Enerji piyasası düzenleme kurulu [EPDK] konutlarda Eylül itibariyle geçerli olacak elektrik tarifesine %20 zam yapıldığını bildirdi. Elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için %20 kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için %30 sanayi abone grupları için %50 artış yapmıştır. Bu artışla beraber 100 kilowatt saat elektrik tüketimi yapan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173 lira 46 kuruş olmuştur. 
      Ağırlaşan yaşam şartları okulların açılması pervasızca yapılan bu zamlara artık vatandaşın katlanamadığı aşikar… Hükümet halkın yanında olduğunu söylemekte fakat uygulamada bunun tam tersini yapmaktadır. Vatandaşın artık bu zamlara dayanacak gücü kalmamıştır. Vatandaşın yanında olduğunu söyleyen hükümet yetkilileri bu zamlara acilen müdahale etmeli zamlar geri çekilmelidir vatandaşın Kazancı her gün düşmekte iken yapılan bu zamlar anlamsız kalmaktadır. Milletin aklıyla alay etmektir. Zamlar kabul edilebilir değildir.” Dedi.
      Başkan Karakuş, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak vatandaşımızın yanındayız, esnafımızın yanındayız, üreticimizin yanındayız zamları kabul etmiyoruz ve protesto ediyoruz. Türkiye Değişim Partisi Malatya il başkanlığı olarak artık yeter bu milletin sırtından inin diyoruz.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme