Başkan Gürkan, Yeni Fuar alanı ile Malatya fuarcılığında çıtayı yükselti

Dünyada fuarcılık anlayışı değişirken, çağın ve değişimin gereklerine uygun olarak yapılan yeni fuar alanına tam not.

   Dünyada fuarcılık anlayışı değişirken, çağın ve değişimin gereklerine uygun olarak yapılan yeni fuar alanına tam not. 
Çağdaş yapısıyla dikkat çeken yeni fuar alanı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan imzasıyla   Malatya fuarcılığında çıtayı çok yukarılara taşıdığı gibi, Malatya’daki fuarcılık ve hizmet sektörü, kat be kat büyüyecek bir potansiyele sahip oldu. 
Malatya’nın cazibe merkezi olması noktasında ayrı bir değer katan yeni fuar alanı, büyük kongre salonu, 200 kişilik 3 toplantı salonu, seminer salonu, idari bina ve yeşil alanlardan oluşuyor.
Başta Uluslararası Kayısı Fuarı ve Şenlikleri, Film Festivali, Tarım Fuarı, Kitap Fuarı, Otomobil Fuarı, Uluslararası kongreler, sempozyumlar, konferanslar, söyleşiler gibi birçok programın yapılabileceği yeni Fuar alanı vatandaş’dan tam not aldı.
Okuyan ve Okutan Şehir hedefiyle gerçekleştirilen kitap fuarları ,vatandaşın kültüre ve okumaya olan ilgisini göstermekle birlikte, yapılan etkinliklerin kitapseverlerle buluşması açısından önemli rol üstlenmektedir.
 Göreve geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla  göz dolduran ve gönüllerde taht kuran ,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Fuar alanı ile de çıtayı daha da yükselti. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13-22 Mayıs tarihleri arasında kitapseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen, Sezai Karakoç Anısına, Yeni Fuar Merkezinde düzenlenen 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarında imza günü etkinlikleri, söyleşiler, paneller, konferanslar, yazar okur, yazar öğrenci, yazar STK buluşmalarıyla birlikte 1000’in üzerinde etkinlik kitapseverlerle buluştu.
Fuar süresi boyunca şehrin belirli bölgelerinden fuar alanına ücretsiz ulaşım sağlanması da fuara katılım sayısında büyük ölçüde artış sağlayarak, yeni fuar alanı ve tüm hizmetlerle vatandaşın büyük takdirini kazandı. 

9’uncu Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapanış programında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘’Gerek ilçe belediyelerimiz gerek Büyükşehir Belediyesi olarak bizler kitapla ilgili imkânı olmayan çocuklarımıza kitap almaları için imkân sağladık. Okumanın önemini biliyoruz. Okumanın gerekli olduğunu ve doğru okuma sitili ve metoduyla okumayı bütün çocuklarımıza teşvik etmemiz gerekir. Kitap fuarında emeği geçen başta Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğümüze, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza ve diğer birimlerdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarımız süresince yayın yapan televizyonlarımıza, radyolarımıza ve bütün basın mensubu arkadaşlarımıza, ayrıca Fuara katılım sağlayan yayın evlerine ve tüm yazarlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin ise, ‘’Kitap fuarları çok kıymetli. Kitap fuarını şehrin dışında bir fuar alanında yaparak riskli bir iş yapmışsınız. Genelde çok uygulanan bir şey değildir. Genelde şehrin ortasına bir çadır kurulur, gelen geçen çarşıya pazara giderken bakayım burada ne varmış diye uğrar dolayısıyla kalabalığı garanti altına almış olursunuz. Ama fuar alanında yaparak nitelikli ziyaretçi hedeflenmiş. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Muhteşem bir fuar alanı. Türkiye’de bu şekilde çok yok. Çok güzel bir fuar alanı. Kitap fuarlarının adresi burası. Herkes tarafından benimsendi. İyi bir şekilde organize edildi ve neticelendi” ifadelerini kullandı.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme