Başkan Gültekin'den Kurban bayram mesajı

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Coşkun Gültekin Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı Malatya Şube Başkanı Coşkun Gültekin Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Gültekin “Bütün ülkemiz genelinde olduğu gibi, İlçemizde de, birlik ve beraberliğimizi, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü duygularıyla pekiştiren, “Mübarek Kurban Bayramı”na ulaşmış bulunuyoruz. Tüm ülkemizde ve güzel İlimiz Malatya’da Kurban Bayramını milletçe huzur, güven ve mutluluk içinde geçirmemiz dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."
Dini bayramlarımız, toplumumuzda hiç şüphesiz çok özel ve anlamlı bir yere sahiptir diyen Başkan Gültekin, Bayramlarımız, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin hâkim olduğu müstesna günlerdir. Bayramlar; aile fertlerinin, akraba, eş-dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini pekiştiren, kısaca bizlere aile olmanın ayrıcalığını yaşatan özel günlerdir. Şüphesiz, bu özel günler çağın getirdiği birçok sosyal hastalığın da panzehiridir. Bu özel ve ayrıcalıklı günleri, ancak ve ancak Emniyet ve Asayiş sorunlarının yaşanmadığı huzurun ve güvenin hakim olduğu memleketlerde yaşamak mümkündür. Bu çerçevede etrafımızda yaşamaya çalışan toplumların, ülkelerin içinde bulunduğu şartlara baktığımız zaman, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ve ay-yıldızlı Türk Bayrağı altında huzur içinde yaşayan bir millet olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bize bu huzuru veren Yüce Allah’a ne kadar şükretmemiz gerektiğinin idrakinde olmalıyız.
Dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı “Kurban Bayramı”nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanması, desteklenmeleri ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. Sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde, ailenizle birlikte bir bayram geçirmenizi içtenlikle diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Bakmadan Geçme