Başkan Güder, 'Ortak Paydamız Olan Kimliklere Sahip Çıkmamız Lazım'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, Başkan Güder'i Kültür, Kiraz ve Spor Festivaline Davet Etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret ederek, 25.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali hakkında bilgiler verip, Başkan Güder’i festivale davet etti. Başkan Güder, “Kiraz bizim ortak paydamız, kaysı bizim ortak paydamız, Malatyaspor’umuz ortak paydamız. Bu tür ortak paydamız olan kimliklere sahip çıkmamız lazım” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret ederek, 25.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’ni bu hafta sonu gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Çınar, “Sık sık programlarda ve değişik vesilelerle toplantılardan dolayı bir araya geliyoruz. Ama bugün bir kez daha kendilerine nezaket ziyareti yapalım dedik, hem  bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz  Kiraz Kültür ve  Spor Festivali davetimizi de birinci elden  tebliğ edelim diye başkanımıza geldik.  Sayın başkanımız ile birlikte çok yoğun bir mesai içerisindeyiz. Hem Malatya’mızda, hem de değişik toplantı vesilesi ile çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Seçim sürecinde de yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Şimdi de her birimiz ayrı ayrı kendi bölgesinde hizmet üretmeye, çalışmaya ve var olan hizmet oranını artırmaya çalışıyoruz. Bizlerde dönem dönem hem istişare ediyoruz,  hem gidip geliyoruz, hem de bilgi alış verişinde bulunarak istişarelerimiz oluyor. Amacımız memleketimizi ve bölgelerimizi en iyi şekilde yönetmek ve daha iyi, ileri seviyelere çıkarmak. Bunu da başarabilecek güç de ve azimdeyiz. Bundan sonrada dönem dönem istişarelerimiz, programlarımız devam edecek” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, herkesin amacının Malatya’ya ve malatya halkına hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “Hepimizin ortak amacı Malatya’mıza, ilçelerimize faydalı olmak. Bulunmuş olduğumuz konum itibariyle hizmet edeceğimiz bölgeye,  hizmetleri en güzel şekilde getirmek ve buradaki insanlarımızın yaşam koşullarını geliştirmektir. Başkanımız, Kiraz Festivali kültürel etkinlikleri dolayısıyla bizleri ziyaret ettiler. Bu yapacağı etkinliğin başta Yeşilyurt’umuz için, genelde de Malatya’mız için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu tür kültürel ve sosyal faaliyetler Yeşilyurt’ta başlayacak, Battalgazi'de devam edecek, Büyükşehir ile birlikte 17-21 Temmuz tarihleri arasında Kayısı Festivalimiz, Kayısı Fuarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Burada hem ürünlerimizi tanıtmak, hem bulunmuş olduğumuz,  sahip olduğumuz değerleri gerek Malatya içerisinde, gerek uluslararası bağlamda kimliğimizi ortaya koyma adına bu tür faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Bu tür faaliyetler bugüne kadar yapıldı, bundan sonrada devamında da Malatya’mıza önemli bir katkı sunacak” diye konuştu.

“Kiraz bizim ortak paydamız, kaysı bizim ortak paydamız, Malatyaspor’umuz ortak paydamız. Bu tür ortak paydamız olan kimliklere sahip çıkmamız lazım” diyen Başkan Güder, sözlerine şöyle devam etti; “Bunları şehirle özdeşleştirmemiz lazım.  Bunlarla beraber,  kimlikli şehirler oluşturarak gerek yerelde olsu gerek genelde ilimizin tanıtımını yapma ilimize ekonomik girdileri artırma adına bu tür faaliyetleri sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Bizlerde Battalgazi’mizde oluşan Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri’ni Eylül ayında gerçekleştireceğiz.  Kayısı Festivalimiz 17-21 Temmuz arasında gerçekleştireceğiz. Bu tarihlerde de Tarihi Kentler Biriliği’nin toplantısı Malatya’mızda gerçekleşmiş olacak. Bunları yaparken Malatya’mızı bir üst versiyona taşıma adına, belediye başkanları ve kurumlar olarak hep beraber destek olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme