Başkan Gözükara'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gazi Mustafa Gözükara

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gazi Mustafa Gözükara 8 mart dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gözükara mesajında;

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman.. Her gözün nuru, her hayatın can damarıdır. Cemal Süreyya'nın dediği gibi "Bir kadın düşün… Yarısı annedir, yarısı çocuk, yarısı sevgili ve yarısı aşk…" 
8 Mart aslında Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelede yanan meşalenin adıdır. 
Bugün siyasetten sanata, eğitimden sağlığa, tarımdan ticarete hayatın her alanında kadınlarımız dokunuşlarını bir kadın olarak gurur ve heyacanla izliyorum.
Elbetteki biz kadınların isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bunun en iyi örneklerinden birini sağlık camiasında görmekteyiz. Dünyayı kasıp kavuran bu pandemi döneminde çoğunluğu kadınlardan oluşan sağlık ordumuzun nasılda cefakar, fedakar mücadele ettiğine bir dünya şahit oldu. Kendi evlatlarından, ailelerinden, eşlerinden aylarca uzak kalıp hastalarımız için bir nefes olmaya, gecelerini gündüzlerine katarak ve hatta canlarından olarak sağlıkta mucizelere imza attıklarını hepimiz alkışlayarak taktir ettik. 
Şehit Gazi Ailesi olarak her ne kadar hakları ödenmesede  sağlık alanında özellikle kadınlarımıza  bir kez daha şükranlarımızı sunuyor ve her daim yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz. Hemen akabinde diyoruz ki çalışan annelere helede sağlıkçı annelerimize, kadınlarımıza gerekli imtiyaz, gerekli sosyal, maddi ve manevi haklar ve de kolaylıklar gösterilmelidir. Bu yetkililerimizin vefa borcudur. Çünkü verilen haklarla dünyamızı kadının dokunuşu güzelleştirecektir. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadının özdeğeri ve sahip olduğu temel insani haklar konusunda etkin bir farkındalığa, kadına yönelik şiddetle mücadele hususunda küresel bir bilince vesile olmasını temenni ediyorum. 
"Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." diyen Atatürk'ümüzün sözü bizlere ışık olsun. 
Bu anlamlı gün vesilesiyle başta şehadet şerbeti içen evlatlarımızın ve gazilerimizin kıymetli anneleri, eşleri, Zübeyde Hanım annemiz, sağlık çalışanı tüm kadınlarımız olmak üzere ve yurdumun tüm kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü" kutluyorum. 
Her günümüzün 8 Mart olması ümidiyle.. Sevgiler.. 

Şube
Başkan
Mustafa gözükara

Bakmadan Geçme