Başkan Gören'den ABYB'ye Ziyaret

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olması münasebetiyle  Başkan Gören yaptığı konuşmada, "Türk basınında sansürün kaldırılmasının 116’ncı yıl dönümü nedeniyle basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Tarihimize baktığımızda, basının özgürlüğü ve bağımsızlığı konusundaki mücadele, ülkemizin modernleşme sürecinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. 24 Temmuz 1908 tarihinde, İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla sansürün kaldırılması basın tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazetecilik mesleği; artan değeriyle bilgiye erişim, kamuoyunu bilgilendirme ve toplumsal sorunlara dikkat çekme gibi önemli işlevleriyle toplumun gözü ve kulağı olmaya devam etmektedir. Ülkemizdeki her türlü gelişmeyi, vatandaşı bilgilendirme sorumluluğu ile hareket ederek aktarmaya devam eden basın mensuplarımız, objektif ve tarafsız habercilik anlayışıyla toplumsal bilinçlenmenin ve demokratik olgunlaşmanın sağlanmasına büyük katkıda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Günümüzde dezenformasyonun ve yalan haberin hızla yayıldığı bir ortamda toplumun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilmesi, mesleğin etik ve ahlaki değerlerine bağlı gazeteciler sayesinde gerçekleşmektedir şeklinde konuşan Gören, " 6 Şubat depremi Malatyamızda ağır bir yara bırakmıştır. Devletimiz Malatya teşkilatımız ve Cumhur ittifakımız olan paydaşlarımızla , STK ve derneklerimizle, Yerel yönetcilerimizle hep birlikte tek yumruk olarak Malatyamızın kimliğini ve hafızasını geri getireceğiz inşallah. Yerel Basınımız ile birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. " dedi.
Gören, " Büyükşehir ve merkez iki ilçemiz olmak üzere diğer belediye başkanlarımız ile birlikte, hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Malatyalı hemşehrilerimiz hiç tereddüt etmesin.En kısa süre içerisinde, hem büyükşehir beldiye başkanımız Sami Er, Hemde diğer belediyelerimiz  ve kamu kurumları müdürlerimiz ile birlikte Malatya'yı kısa süre içerisinde ayağa kaldıracağız. " ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, " 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısyla gerçekleştirilen ziyaretteten dolayı şahsım derneğim ve tüm yönetim kurulum adına teşekkür ediyoruz. Malatya'mızın hep birlikte, yeniden eski günlerine döneceğine inancımız tamdır. Bu bağlamda bizlere düşen görev ne olursa olsun memleketemiz için elimizi değil kolumuzu taşın altına koymaya hazırız. " ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme