Başkan Duyar'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Başkan Duyar'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Başkan Duyar mesajında; Çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan engellilik, yalnızca engellilerin ve ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur.

Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, onları desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak; hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla, ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiş böylece; başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenlik alanlarında büyük mesafeler kat edilmiştir. Devletimiz, engellilerin ilişkin sorunlarının çözümünde duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                          Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı

                                                      Mustafa DUYAR

Bakmadan Geçme