Başkan Çinkılıç: 'Partimiz, toplumsal sorunları çözme kudretine sahip'

Malatya Memleket Partisi Kurucu İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç 'ın açıklaması,

Sivas kongresinin yıl dönümü olan 4 Eylül 2020 de Memleket Hareketi olarak Halk için halkla beraber siyaset diyerek yola çıktık ve 18 Mayıs 2021 de Memleket Partimizi kurduk.
Memleket Partisi, ülkenin her yanında gönüllü olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucunda doğdu. Siyasete inancını yitirmiş, haksız yere siyasetten dışlanan herkes için bir umut, alternatif oldu. Köklerini, Cumhuriyetin anti-emperyalist, kamucu, halkçı, devrimci ve laik dünya görüşünden almaktadır.
Partimiz, toplumsal sorunları çözme kudretine sahip, hukuka ve ahlaka uygun politikaları kararlılıkla ve cesaretle uygulayacak bir iradenin vücut bulmuş halidir.
Parti programımızda yer alan 6 ilke, Memleket Partimizin duruşunu net bir şekilde ortaya koymaktadır ve önümüzü göstermektedir. Bu ilkeleri sırasıyla sayacak olursak;
1- Ebedi yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün muasır medeniyet hedefi ile yol almak
2- Terörün her türlüsünü kınamakla kalmayıp reddetmek
3- Dil, din, ırk mezhep, ve cinsiyet gibi her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak
4- Kadına şiddete ve çocuk istismarına asla taviz vermemek
5- Siyasetten rant elde etmeye dur demek
6- Doğaya ve çevreye saygılı olmaktır.
 
Değerli ve Kıymetli Basın Mensupları
‘Anavatan, yavru vatan, mavi vatan, gök vatan bir bütündür, parçalanamaz’ kararlılığıyla Malatya il ve ilçe teşkilatlarımızı kurmuş bulunmaktayız. Vatana ve millete en iyi şekilde hizmet etmek için sabırsızlanmaktayız. Memleket Partimiz ‘Cumhuriyetçi Demokrat’ felsefeyi benimsemektedir. Bu anlayışla, anayasal hukuk devleti, temel hak ve hürriyetleri, kuvvetler ayrılığını, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü, çoğulcu demokrasiyi, toplumsal örgütlenmeyi, kadın haklarını,  her türlü yaşam tarzına saygı duymayı, ekonomik ve sosyal hakları korumayı, yereli güçlendirmeyi içeren laik demokratik bir cumhuriyeti amaçlamaktayız.
Gençlerimiz için fırsat eşitliğine dayalı, ücretsiz ve kesintisiz, bilimsel, çağa ayak uydurabilen, gençlere hayal kurduran ve gençlerin hayallerini gerçekleştirme imkanı veren nitelikli bir eğitim modellemesi için seferberlik başlatacağız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceğiz.
Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve kuruluş ilkelerini esas alan yeni, sivil ve özgürlükçü bir ‘ Cumhuriyet Sözleşmesi’ ile toplumsal barışı sağlayacağız.
Türk Milleti olarak ‘ Barışacağız, bölüşeceğiz, büyüyeceğiz.’
Bugün itibariyle Memleket Partisi, el, yürek ve akıl birliğiyle bir uygarlık hikayesini yazmak üzere siyaset arenasında çok kısa sürede yerini almıştır.
Bizler cesur ve onurlu insanların yaşadığı, huzur ve barış içinde ve adil bir memleketin hayalini canlandıracağız. O hayal için hep birlikte çabalayacağız, çalışacağız ve halk iradesiyle geleceğimizi geri alacağız! Saygılarımı sunuyorum.

 

Malatya Memleket Partisi Kurucu İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç ‘ın açıklaması,

Bakmadan Geçme