Başkan Altın'dan Ramazan Ayı Kutlama Mesajı

Gazeteciler Basın Birliği Derneği (GBBD) Başkanı Kerem Altın

Gazeteciler Basın Birliği Derneği (GBBD) Başkanı Kerem Altın, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Bu ayda Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir" dedi.

Ramazanı diğer zamanlardan ayıran en önemli özelliğin, Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlaması olduğunu belirten Başkan Kerem Altın, sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle insan hayatına sayısız güzellik katan ramazan ayının kalple, evlere ve yeryüzüne eşsiz bir manevi atmosfer yaydığını söyledi. Bu ayda zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilincinin güçlendiğini belirten Altın, kardeşlik ve dostluk duyguları ile bunun daha da pekiştiğini söyledi.

Pandemi nedeniyle ramazan ayını geçen yıl olduğu gibi bu yılda üzgün ve buruk karşılamak zorunda kalındığını belirten GBBD Başkanı Kerem Altın, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler inanıyoruz ki, her zorluğun ardından mutlaka kolaylıklar vardır. Bütün sıkıntıların birer imtihan vesilesi olduğu bilinciyle bu Ramazan ayını bir mümine yakışır şekilde idrak etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçle ilgili üzerimize düşen sorumluluğu harfiyen yerine getirip gerekli tüm tedbirleri alarak Ramazan ayını mümkün olan en güzel şekilde ihya etmektir. Bu sebeple zorlukların ve sıkıntıların ancak Allah’ın yardımıyla aşılacağına inanarak hayatımızı sürdürmeliyiz. Ramazanın maneviyatını evlerimizde aile bireylerimizle birlikte yaşamaya özen göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şifa ve rahmet ayı Ramazanın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum."

Bakmadan Geçme