• Haberler
  • Gündem
  • Balıkçılar av yasağının bittiği ilk günde umduğunu bulamadı

Balıkçılar av yasağının bittiği ilk günde umduğunu bulamadı

Av sezonunun yeniden başlamasıyla 'vira bismillah' diyerek serin sulara açılan balıkçılar, sezonun ilk gününde umduğunu bulamasa da balık tezgâhları çeşit çeşit balıklarla şenlendi.

Av sezonunun yeniden başlamasıyla "vira bismillah" diyerek serin sulara açılan balıkçılar, sezonun ilk gününde umduğunu bulamasa da balık tezgâhları çeşit çeşit balıklarla şenlendi.

15 Nisan tarihinde başlayan av yasağının ardından dün gece yarısı itibarıyla yeniden açılan av sezonunun ilk gününde balıkçılar umduğunu bulamadı.


Av sezonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Tarihi Kumkapı Balıkçıları, esnafı, sezonun ilk gününde umduklarını bulamadıklarını ancak önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını beklediklerini ifade ettiler.

"Bu yıl beklentimiz yüksek"

Vira bismillah diyerek sezonu açtıklarını söyleyen Muammer Arduç, "Geçen sene palamut yoktu ama bu sene var. Ancak denide rüzgar olduğu için motorlar ağlarını atamadı ve bugün balık az oldu. Yalnız denizlerde mükemmel balık var. Bu sene vatandaşlar doya doya palamut yiyecekler. Sadece palamut değil çinakop ve lüfer de olacaktır. Onun için bu yıl beklentimiz yüksek. İnşallah hava ve fırtına durur, denizler soğur, halk da doya doya balık yer." dedi.

"Gün geçtikçe balık bollaşmaya başlar"

Sezonun başladığı ilk hafta bir geçiş süreci olduğunu, ardından balığın bollaşmaya başlayacağını belirten Ferit Çetin, "Bir hafta sonra balıkçılar artık balıkların yerini belirleyecekler. Gün geçtikçe balık bollaşmaya başlar. İlk 1-2 gün az olur ama inşallah önümüzdeki günlerde balık bollaşır." diye konuştu.

İlk gün olmasına rağmen balıkta çeşitlilik yaşandığını, önümüzdeki hafta itibarıyla balığın daha da bollaşacağını kaydeden Çetin, "Palamut, çinakop, istavrit, hamsi, levrek, çupra, somon ve birçok çeşit geldi. Palamutun tanesi 100-150 lira, istavritin kilosu 15 lira, hamsi 150, çinakop 200 lira." şeklinde konuştu.

Sezonun başladığı ilk günlerde genelde balığın az olduğunu aktaran Erdoğan Gün, balığın bollaşması için 5-10 gün geçmesi gerektiğini, sezon ile ilgili henüz konuşmanın erken olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme