Balık Fiyatlarının düşmesi bekleniyor

30 TL'ye tezgahta yerini alan Hamsi ve 25 TL'ye satılan İstavritin ilerleyen günlerde 15 TL'ye kadar düşmesi bekleniyor.

Tezgahlardaki balık fiyatları cep yakıyor. Vatandaş fiyatların yükselişinden şikayet ederken Balıkçılar fiyatların düşeceği müjdesini verdi. Havaların esintili olması nedeniyle balıkçı teknelerin açılamadığını belirten Balıkçılar, durumun geçici olduğunu ve ilerleyen günlerde fiyatlarda düşüş beklendiğini söyledi.
Balık sezonunun açılmasından itibaren balık fiyatlarında gözlemlenen artış hakkında konuşan Balıkçı Osman Uçar (51), öncelikli olarak tezgâhlarda yer alan bazı balıkların fiyatlarını belirterek, “İstavrit 25 lira, Alabalık 35 lira, 50 lira çupra, Barbun 30 lira, Palamut 60 lira, Somon 45 lira, Hamsi 30 lira, Uskumru 25 lira. Fiyatların artışına yönelik şunu söyleyebilirim, bu sene Karadeniz’de balık pek çıkmıyor. Çinekop 35 arası levrek 60 lira bunlar bugünün balıkları. Geçen seneye kıyasladığımız zaman bu sene pahalı olmasının sebebi bu sene havaların sıcak gitmesidir. Balık soğuğu seven bir hayvandır. Sıcaklık olduğundan dolayı balıklar derine iniyor o yüzden avlamak güç oluyor. Havalardaki ısınmanın düşmesiyle balık fiyatlarında azalma görüleceğine inanıyorum. Bu durum da 20 gün kadar daha sürebilir. Havalar ister istemez 20 gün sonra serinleyecektir. 20 gün sonra bu saydıklarım 5 er lira 10 ar lira geri çekecektir. Biz tarlada tarladan çıkan sebzeyi meyveyi pahalı yediğimiz gibi deniz ürünlerini de pahalı yiyeceğiz” şeklinde konuştu.
Hamsi fiyatlarının 30 TL’den 15 TL’ye kadar inebileceğini söyleyen Uçar,” Doğal balıkların fiyatı belirttiğim gibi ilerleyen gülerde havaların soğuması ile birlikte düşer. Çiftlik balıkları düşmez ama Hamsi, İstavrit ve Çinekop gibi balıklar havalar estiği için bu aralar çıkmıyor. Bu sene Hamsi ve İstavrit bol çıkar. Biz 15 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz. Vatandaş bol bol balık yiyecek inşallah. vatandaşları Balıkçılar pazarına bekliyoruz.” dedi.
>>> Ebubekir Atilla – 

Bakmadan Geçme