• Haberler
  • Genel
  • Bakan Tüfenkci, 'Bizim Medeniyetimiz Vakıf Medeniyetidir'

Bakan Tüfenkci, 'Bizim Medeniyetimiz Vakıf Medeniyetidir'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Battalgazi Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete sunulan Tahtalı Hamamı’nın açılış törenine katıldı.
Tarihi Tahtalı Hamam açılışında konuşma gerçekleştiren Bakan Tüfenkci, Tahtalı Hamamı’nın tarihi önemine vurgu yaptı. Bakan Tüfenkci, kültürel zenginliğin korunması açısından önemine değindi. 
Bakan Tüfenkci, “200 yılın üstünde bir tarihi geçmişi olan bu yapı, Battal Gazi Belediyemiz tarafından aslına uygun şekilde onarıldı emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 
 
"ŞEHİRLERİ ŞEHİR YAPAN İŞTE BÖYLE TARİHİ BİNALARDIR"
 
Şehrin inşasında insanın, insanın inşasında da şehrin önemli olduğuna değinen Bakan Tüfenkci şöyle konuştu.
“Bu yapılar şehri meydana getirdiği gibi kendisini inşa eden o şehrin insanını da yıllar geçtikçe bu yapılar inşa eder. Medeniyetimizin sembolü bu yapılar şehirlerde insan karakterinin oluşmasına yardımcı olur. Çünkü bir şehir taşında toprağında, sokağında caddesinde insana, o mekânda yaşayanlara yılların yaşanmışlıklarını taşır. Belli bir süre sonra o yapılar pişmiş toprak, taş ve ahşap olmaktan çıkar. Öyle ki yıllar geçtikçe o taşlar hikâyeler: Bu hikayeler dimağimızda biz iz bırakır. İnsan belli bir süre sonra mekanda tarihin izlerini arıyor."
 
 
BİZİM MEDENİYETİMİZ BİR VAKIF MEDENİYETİDİR
 
Tüfenkci, Tahtalı Hamamı'nın yanında ecdadın Tahtalı Camisi'ni yaptığını anlatarak, "İşte bu Tahtalı Cami de vakıf eseridir. Başkanım bu eseri onardı ve Malatya'ya kazandırdı. İnşallah bizler de bu eseri onararak kente tekrar kazandıracağız. Bunu da inşallah Malatyalılara söz veriyoruz, 2019 programına aldırıp, hayata geçireceğiz. Çünkü böyle bir eser bunu hak etmiyor. Bu cami de aslına uygun olarak  restorasyonu yapılarak bu mekanlara kazandırmamız lazım." diye konuştu.

Bakmadan Geçme