Bakan Pakdemirli'nin Sahip Çıktığı 'Bobo'nun' Tedavisine Başlandı

Bakan Pakdemirli'nin Sahip Çıktığı 'Bobo'nun' Tedavisine Başlandı

Mersin'de katarakt nedeniyle görme yetisini kaybeden ve sahibinin masraflar için sosyal medyadan kampanya başlattığı "Bobo" isimli köpeğin tedavisine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla Üsküdar'da özel bir göz kliğinde başlandı.

Ev hanımı Ferda Şahin'in 12 yıldır baktığı doberman cinsi köpek, yaklaşık 5 ay önce katarakt nedeniyle görme yetisini tamamen kaybetmişti. Can dostunun sağlığına kavuşması için çabalayan Şahin, "Bobo"nun, İstanbul veya Ankara'daki donanımlı bir klinikte yapılacak ameliyatla tekrar sağlığına kavuşabileceğini ancak tedavi masraflarının 6 bin lira civarında tuttuğunu öğrenmişti.

Tedavi masrafları için sosyal medyadan yardımseverlere ulaşmaya çalışan Şahin'in köpeği "Bobo"nun durumunu öğrenen Bakan Pakdemirli, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne talimat vererek köpeğin sahibi Şahin'e ulaşılmasını istemişti. Mersin'e yaptığı ziyarette Şahin ile buluşan Pakdemirli, sevip oynadığı "Bobo"nun tedavisi için gerekenin yapılacağını söylemişti. Pakdemirli'nin talimatı ile ilaç tedavisi başlayan "Bobo" bugün İstanbul'da Üsküdar'da bulunan veteriner hekim Prof. Dr. Murat Şaroğlu'nun ameliyathanesine getirildi.

Göz bebeklerini ilaç tedavisiyle genişletilen Bobo'nun retinaya bakıldıktan sonra tedaviye yanıt vermesi için yaklaşık 20 dakika beklenildi. Ameliyat yaklaşık 50 dakika sürdü. Kronik börek rahatszılığından dolayı bir gözüne müdahale edildi. Tedavisi yaklaşık bir hafta sürecek.

Bakmadan Geçme