Bakan Kurum Deprem Bölgelerinde İncelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da deprem bölgelerinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya’da deprem bölgelerinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ocak ayında yaşadığımız depremin ardından, çok uzun bir süre Elazığ ve Malatya’da bulunduğunu, hemen her gün deprem bölgelerinde incelemelerde bulunarak vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Bakan Kurum’un sadece deprem olduğunda değil hemen her zaman Malatyalıların yanında olduğunu bildiklerini ifade eden Başkan Gürkan şunları söyledi:

“Çevre Şehircilik Bakanımız bürokratları ile birlikte Malatya’mızı ziyaret ettiler. Bugün ilk olarak Doğanyol, ardından Pütürge ve daha sonra Kale ve Battalgazi ilçelerinde Çevre Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve AFAD ile ortaklaşa yapılan deprem konutlarını bizzat yerinde görüp incelediler. Şu anda Malatya’da toplam altı bin deprem konutu yapılıyor. Bunlardan 100 adeti köy tipi, ahırı da olan çelik konstrüksiyon ile yapılan ev ve mahalle formatını öne çıkaran yapılar.

Çevre Bakanlığımız tabi bunların yanında bizim Büyükşehir Belediyesi olarak kendi işlerimiz ile ilgili işte Millet Bahçesi, yeni bisiklet yolları ile ilgili, meydan düzenlemeleri ile ilgili kendileri de bizlere ne tür desteklerde bulunabileceklerini ifade ettiler.

Şehrimiz, mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında emin adımlarla ileriye doğru gidiyor. Ben tekrar Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımız da Bakanımızı arayarak Malatya’daki iş ve işlemlerin nasıl yürütüldüğü hakkında bilgiler aldılar. Tüm Malatya halkına da selamlarını da ifade ettiler. Ben de bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını tüm hemşerilerime iletiyorum. ”

Bakmadan Geçme