Atanamayan Öğretmenler Platformu'ndan Anadolu Eksen Sendikası'na Ziyaret

Platform Temsilcileri Melek YILDIZ ve Hatice Berfin BİLİM,

Platform Temsilcileri  Melek YILDIZ ve Hatice Berfin BİLİM, "Öğretmenler 60 Bin Atama Bekliyor" başlıklı "mevcut atama bekleyen öğretmen sayısı, mevcut öğretmen açığı, öğretmen atama sayıştay raporu, KPSS puanı geçerlilik süresi, 3600 ek gösterge" alt başlıklarını içeren dosyayı Anadolu Eksen Sendikası'na sunup destek talep ettiler. 

Ziyeretten memnuniyetini dile getiren Anadolu Eksen Genel Başkan Yardımcısı Kenan AKDOĞAN: "Öğretmenlik mesleğinin Peygamber mesleği olduğunu, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmeye talip olan atama bekleyen öğretmenlerimizin hak ettikleri mesleklerine başlamalarının sağlanmasının bir vazife olduğunu" belirti.  Yine "Ülkemizde yaklaşık 150 bin öğretmen açığının olduğunu, bu ihtiyacın bir an önce karşılanması için Türkiye şartları da göz önünde bulundurularak en az 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiği, ücretli öğretmenliğe son verilmesinin elzem olduğu, atama bekleyen öğretmenlerimizin mesleklerini icra etmeleri için 3600 ek göstegenin de bir an evvel uygulamaya konulması gerektiği" görüşlerini dile getirdi. 

AKDOĞAN, Platform temsilcilerine atama talepleri konusunda destek olacaklarını, ülkemizin geleceği için öğretmen açığının giderilmesi konusunda ısrarcı olduklarını, eğitim gibi önemli bir konunun günü kurtarmak amacıyla ücretli öğretmenlik uygulamasıyla geçiştirilemeyeceğini belirtti.

Ziyaretlerinden dolayı Melek Hanım'a ve Hatice Hanım'a teşekkür eden AKDOĞAN, Platformun önümüzdeki hafta yapmayı planladığı Türkiye genelindeki basın açıklamalarına destek vereceklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme