Atama Bekleyen Öğretmenler Mücadele Platformu Eğitim İş Sendikasını Ziyaret Etti

Platform adına Eğitim İş Sendikasını ziyaret eden Melek YILDIZ, Hatice Berfin BİLİM ve Rüstem YILDIRIM atanamayan öğretmenlerin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundular.

Platform adına Eğitim İş Sendikasını ziyaret eden Melek YILDIZ, Hatice Berfin BİLİM ve Rüstem YILDIRIM  atanamayan öğretmenlerin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundular. 
Eğitim İş MYK üyesi ve aynı zamanda Genel Mali Sekreter Hüseyin KARA’nın, şube yönetim kurulu üyeleri  Mehmet KIZILKAYA ile Merdan IŞIK’ın da hazır bulunduğu ziyarette platform adına söz alan Melek YILDIZ  Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından duyurulan 20.000 öğretmen atamasının yetersiz olduğunu hiç olmazsa şimdilik en az 60.000 atamanın yapılmasının nedenlerini maddeler halinde açıkladı. 
1-    2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporuna göre 138.393 öğretmen açığı tespit edildiği halde 20.000 komik bir rakamdır
2-    Öğretmen açığı atama ile değil, ücretli öğretmenler ile kapatılmaya çalışılmaktadır.
3-    KPSS’ye giren öğretmen sayısı her yıl artmasına karşın atamalar çok yetersiz kalmaktadır.
4-    KPSS puanlarının bu sene tek yıl geçerli olması sorun yaratmaktadır.
5-    Pandemi nedeniyle emekliye ayrılan öğretmen sayısında bir artış yaşanmıştır
6-    3600 ek gösterge bir an önce çıkarılmalıdır.
Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem DENKTAŞ  ise atanamayan öğretmenlerin sayısının yıldan yıla artmasının iktidarın yanlış  eğitim politikasının bir sonucu olduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un Eğitim Fakültelerinden mezun olan herkesin atanması diye bir şey söz konusu değil diye açıklamada bulunması üzüntü verici bir durumdur dedi. Mevcut hükümetin, eğitim alanındaki kronik sorunları çözmek bir yana dursun iyileştirmeye yönelik bir vizyonunun dahi olmadığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın  konuşmasıyla tescillenmiştir. Yüzbinlerce öğretmen adayı hakkı olan atama müjdesini beklerken, Cumhurbaşkanı önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atanacağını açıklamış ve bunu bir müjde gibi sunmuştur. 
Bu rakam açıkça aklımızla alay etmektir. Sayıştay raporunda 138 bini aşkın öğretmene ihtiyaç var denirken, valiliklerden gelen rakamlar 150 bine yakın açık olduğunu ortaya koyarken, MEB bile kendi açıkladığı istatistiklerde öğretmen açığındaki büyüklüğü inkar edemezken, ataması yapılmayan öğretmen sayısı yarım milyonu geçmişken, 90 bine yakın eğitim emekçisi ücretli öğretmen denen güvencesizlik altında sömürülürken sadece 20 bin öğretmenin atanacak olması müjde değil olsa olsa kara haberdir.
 Hükümet bu atama oranıyla, sadece öğretmenler gününde hatırlayıp övgüler dizdiği öğretmenleri yüzüstü bırakmış, atama bekleyen yüz binleri geleceksizliğe mahkum etmiştir. Dünyada Başöğretmen sıfatlı tek liderin kurduğu ülkemiz, ne yazık ki sınavdan sınava koşup, dereceler yapıp, öğrencilerine kavuşacağı günü iple çekerken pazarcılık, şoförlük yapan ve bu durum kendi hatasıymışçasına yaşamını emanet bir mahcubiyetle sürdüren öğretmenlerle dolmuştur. Atatürk'ün dünyanın en önemli mesleği dediği öğretmenlik ve gelecek nesilleri emanet ettiği öğretmenler, böylesi bir geleceksizliği asla hak etmemektedir. 
, Açıklanan öğretmen atama sayısını revize ederek, eğitim sisteminin ihtiyacını ve eğitim emekçilerinin beklentilerini karşılayacak bir rakam deklare edin. Yoksa bugün gidermediğiniz bu eksiklikler, dağın tepesinden atılan kar tanesinin aşağıya çığ olarak düşmesi gibi, yarın telafi edilemez sonuçlar yaratacaktır.
Hatem DENKTAŞ
Eğitim İş Malatya Şube Başkanı
 

Bakmadan Geçme