Astsubay İsmail Özdemir İsmi Ölümsüzleşti

Korona virüse yakalanarak hayatını kaybeden Denizlili Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Özdemir'in ismi

Korona virüse yakalanarak hayatını kaybeden Denizlili Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Özdemir’in ismi; görev yaptığı Ankara Merkez Komutanlığı’nda bir parka verildi.
Geçen yıl korona virüse yakalanarak 54 yaşında hayatını kaybeden Denizli Acıpayam Dodurgalı Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Özdemir’in ismi; görev yaptığı Ankara Merkez Komutanlığı’nda bir parka verildi. Komutanları ve silah arkadaşları tarafından çok sevilen merhum astsubay İsmail Özdemir'in, emekli Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu paşanın 17 yıl emir ve koruma astsubaylığını yaptığı kaydedildi. 
Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Özdemir Parkı’nın açılışı nedeniyle merkez komutanlığında bir tören düzenlendi. Törene Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nurettin Hakan Büyükçulha, İsmail Özdemir’in silah arkadaşları ve ailesi katıldı. 
Yapılan konuşmanın ardından parkın açılış kurdelesini merhum Astsubay İsmail Özdemir’in eşi Leman Özdemir, kardeşleri Muhammet Özdemir ve Halil İbrahim Özdemir, kızı Senay Özdemir ile kendisi gibi asker olan ve Ankara Merkez Komutanlığı Jandarma Özel Harekatta görev yapan oğlu Uzman Çavuş Berkay Özdemir birlikte kesti. 
Denizli Alfa Özel Öğretim Kurumu’nun sahibi olan eğitimci Muhammet Özdemir, abisinin vatansever bir asker olduğunu ve kendisiyle her zaman iftihar ettiklerini belirterek, isminin merkez komutanlığında bir parkta yaşayacak olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

İsmail Özdemir kimdir? 

Acıpayam Dodurga’dan çiftçi bir ailenin 4 çocuğunun en büyüğü olan İsmail Özdemir, Ankara Merkez Komutanlığı’nın yanı sıra, Diyarbakır, Şanlıurfa, Çorlu ve Balıkesir ile yurt dışında Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nde de görev yaptı. 15 Temmuz 1967 doğumlu olan merhum astsubay İsmail Özdemir'in, 15 Temmuz kalkışması sırasında vatan savunması için cansiperane çatışmaya girdiği komutanlarınca ifade edildi. 1.90 boyunda ve 120 kg. olan Özdemir, aynı zamanda yakın koruma eğitimi almış siyah kuşak bir karateciydi.
 

Bakmadan Geçme