Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 14.11.2020 günü yapılan çalışmalarda; 


•    Çilesiz Mahallesi Begüm Kartal İlkokulu önünde Müşteki A. E. B.’yi (1939 Dğ.) arayarak kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından 103.260 TL paranın eldenci olarak tabir edilen iki şüpheli şahsa verilmesi sonucu gerçekleşen Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak şüphelilerin 01 … plakalı bir araç kullandıkları tespit edilerek yakalanmış, Araç sürücüsü İ.A. isimli şahıs yanındaki şahısları para karşılığı Akçadağ ilçesine götürdüğünü beyan etmiş, İ. A. isimli şahsın yapılan üst aramasında 2 cep telefonuna el konulmuş ve C.Savcısının talimatıyla gözaltına alınmış diğer 4 şüphelinin ise ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Şüpheli İ. A. sevk edildiği adli mercilerce Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ayrıca bahsi geçen aracın şehirlerarası korsan taşımacılık yaptığı tespit edilerek 8.000 TL para cezası ile 60 gün trafikten men işlemi uygulanmış, araç otoparka çektirilmiştir. Bahse konu paranın bulunmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

•    Olay 1- 07.11.2020 günü Çöşnük Mahallesinde inşaatta meydana gelen 20.000 ₺ değerinde Hırsızlık olayı;
Olay 2- 10.11.2020 günü Hacı Abdi Mahallesinde meydana gelen 9 adet pazar arabası çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmada 47 saatlik kamera görüntüsü izlenmiş, olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların S. O., İ. Y. ve E. E. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, şahıslardan S. O. ve İ.Y. Tutuklanmış, E. E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

•    İnönü Caddesinde müşteki M. Ç. İle konuşma bahanesiyle cep telefonu alan şahsın M. B. olduğu tespit edilmiş ve şahıs yakalanmış, cep telefonunu satın alan Ö. F. B. isimli şahıs hakkında Suç eşyasını satın almaktan işlem yapılmış, cep telefonu müştekisine teslim edilmiştir.

•    Ferhadiye Mahallesinde bir ikamette, fuhuş yaptığı tespit edilen bir bayan ve üç erkek şahıs olmak üzere toplam dört şahsa fuhuş konusu ile alakalı olarak gerekli idari işlem yapılmıştır.

•    Dabakhane mahallesinde bir işyerinde Müşteki D. P. isimli şahsa ait cep telefonun çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmada olayın şüphelisinin A. C. U. Olduğu tespit edilmiş, şahıs yakalanarak cep telefonu müştekisine teslim edilmiştir.


•    Dabakhane mahallesinde 1 şahıstan ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.

•    Yaka Mahallesi Dilekyolu Caddesi üzerinde durdurulan bir araçta bulunan iki şahıstan toplamda 6.38 gram esrar ve 10.92 gram metafetamin ele geçirilmiştir.

•    Yaka Mahallesi Dilekyolu Caddesi üzerinde durdurulan bir araçta bulunan bir şahıstan kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.

•    Altınkaysı Bulvarında durdurulan bir araç içerisindeki 3 şahıstan 13.44 gr esrar ele geçirilmiştir.

•    Sarıcıoglu Mahallesinde bir şahıstan 20 gram Esrar ele geçirilmiştir.

•    02.11.2020 günü "Tehdit, Mala Zarar Verme, Genel Güvenliği Tehlikeye Sokulması" olayının firari şüphelisi H. A. B'nin yakalamasına yönelik yapılan çalışmada şahsın ikametinde, iş yerinde ve arabasında yapılan aramada 2 pompalı tüfek, 9 kartuş,1 kesici alet ele geçirilmiş, şahsın yakalamasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

•    Cezmi Kartay Caddesinde bir işyerinde kumar oynandığı tespit edilmiş, kumar oynayan 3 şahsa idari para cezası uygulanmış, İşletmeci M. Y.  isimli şahıs hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlamak suçundan adli işlem yapılmıştır.
 

Bakmadan Geçme