Arguvan Türkü Festivali'ne Doğru

13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali

Arguvan ilçesinde her yıl geleneksel bir şekilde  düzenlenen 13. Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin 28-29 Temmuz'da gerçekleştirileceği açıklandı.

Arguvan Belediyesi ile Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan festivali için basın toplantısı düzenlendi..Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin her yıl büyük övgüler alıyoruz, bu anlamda çıtayı yükselterek  bu yılki festivalimizi gerçekleştireceğiz"dedi.

Festivalin bir marka haline geldiğini belirten Kızıldaş, "Amacımız Arguvan coğrafyasının kültürel değerini aslına uygun olarak geliştirip dünya kültürleriyle buluşmasını, birbirinden etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır. Bu anlamda bir marka haline gelen Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Kızıldaş, Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda düzenlenecek festivale herkesi festivale davet etti.Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın da festivalle ilgili ön hazırlıkların başladığını ve festivalin sürprizlerle dolu olduğunu kaydetti.Arguvan Belediye Başkanlığınınev sahipliğinde Arguvan  ve köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve tüm örgütlü Arguvan Dernekleri ile birlikte organizenin yapıldığı açıklandı.

Bakmadan Geçme