Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Kapsamında 4 Proje Başarılı Bulundu
Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı (Mayıs-Haziran Dönemi) Değerlendirme Sonuçları açıklandı.
Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı (Mayıs-Haziran Dönemi) Değerlendirme Sonuçları açıklandı.
İlgili dönem içerisinde teslim alınan toplam 7 adet başvuru ile ilgili yapılan değerlendirmeler neticesinde 4 adet başvuru başarılı bulundu.
Değerlendirme sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajans olarak Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyet gösteren yerel aktörlerin etkinliğini artırmak üzere danışmanlık, eğitim ve ulusal/uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedeflendiğini söyledi. Bu yıl ilk kez özel sektörden paydaşların da başvuru sahibi olabileceğini vurgulayan Yoğunlu, “Programımızın imalat sanayi, turizm ve tarım alanında faaliyetlerini sürdüren işletmelerimizin özellikle kurumsallaşma, yönetim, verimlilik ve markalaşma alanlarında gelişimine katkı sağlayacağını ifade etmek isterim. Bu bağlamda özel sektör paydaşlarımızı da programa başvuru yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Yoğunlu, 700.000 TL bütçe tahsis edilen 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan her bir projeye KDV dâhil en fazla 50.000 TL tutarında eğitim, danışmanlık, sertifika ve belgelendirme faaliyeti desteği sağlanacağını kaydetti.
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün 2021 yılı temasını Kaynak Verimliliği olarak belirlediğini anımsatan Yoğunlu, şöyle konuştu:
“Bu kapsamda yapılacak çalışmalara veya bölgesel kalkınma için önem arz eden icraatlara yönelik danışmanlık, eğitim ve ulusal, uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi noktasında programımızla destek sağlanacaktır. Gerek uygulanacak eğitimler, gerekse de hayata geçirilecek danışmanlık hizmetleri ile programımıza başvuran başta özel sektörden paydaşlarımız olmak üzere bölgemiz kamu kurumları, mahalli idareleri, üniversiteleri ve diğer kurumlarında nitelikli insan kaynağının oluşturulması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, iş güvenliğinin artırılması, kalite yönetim sistemlerinin kurulması ve yönetim süreçlerinin profesyonelleştirilmesi gibi alanlarda paydaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Sonuçların illerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Yoğunlu, başvuru sahiplerinin sonuçlara ilişkin detaylı bilgiye www.fka.gov.tr adresinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
Başarılı bulunulan projeler şunlar:
1- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planının Hazırlanması Projesi
2- Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Malatya Sanayisinin Dijital Dönüşüm Olgunluk Seviyesi ve Verimlilik Analizi Projesi
3- Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl'ün İhracat Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi
4- Elazığ Ticaret Borsası, Elazığ Ticaret Borsası Teknik Atılım Projesi