Yeşilyurt Belediye Meclisi Ekim Ayı Çalışmalarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Ekim Ayı 1.Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündeme alınan komisyon raporları ile teklifleri tek tek görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Ekim Ayı 1.Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündeme alınan komisyon raporları ile teklifleri tek tek görüşerek karara bağladı.
Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 04 Eylül 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
19 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi 2025 Mali Yılı Bütçe Teklifi ve Tarifelerinin belirlenmesine yönelik gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar verilirken, Yeşilyurt Belediyesi 2025-2029 Yılı Stratejik Plan ile 2025 Yılı Performans Programı ise oy birliğiyle kabul edildi.
Stratejik planlamaların kamu idarelerinin mevcut durumu ile gelecekte ulaşılması hedeflenen yol haritası olarak değerlendirilmesi nedeniyle kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin planlama süreçlerini içerdiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projelerin Yeşilyurt'un hem bugününe hem de geleceğine değer katmasına önem verdiklerini söyledi.
Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriyle modern ve yaşanabilir bir Yeşilyurt inşa edeceklerini dile getiren Başkan Geçit, “Belediye olarak şehrimizin ihtiyaçları ekseninde ve vatandaşlarımızın talep ve beklentileri doğrultusunda uzun soluklu, sürdürülebilir ve tüm faaliyet alanlarında katma değer üretecek bir planlama sürecinin hazırlığını yaptık. Ortaya koymuş olduğumuz stratejik plan ve performans programı süreçleri sadece bugünümüzü değil, yarınlarımıza da yön verecek ve şekillendirecektir. Bu süreci yürütürken şehrimizin tüm dinamiklerini sürece dâhil ettik. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kıymetli hemşehrilerimizden gelen önerileri dikkate aldık. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla, toplumun her kesiminin fikrine kulak verdik. Bu yaklaşım, geleceğimize daha sağlam bir şekilde planlamamıza yardımcı oldu. Amacımız ve hedefimiz; sürdürülebilir hizmet süreçleriyle ilçemizi ve şehrimizi daha güçlü, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir hale getirmektir.” diye konuştu.
2025-2029 Yılı Stratejik Plan ile 2025 Yılı Performans Programını kentsel, toplumsal ve kurumsal gelişimin sağlanması başlıkları altında topladıklarını ifade eden Başkan Geçit, stratejik planlama ve performans çalışmalarını yaparken misyon, vizyon ve temel yönetim ilkelerinden asla taviz vermediklerini, Yeşilyurt'u geleceğe taşıyacak vizyonel projelerle toplumun beklentilerine cevap vereceklerini, vatandaşların her zaman yanında olmayı süreklilik haline getireceklerini ifade etti. Yeşilyurt'un hem bugünü hem de yarınlarını ilgilendiren stratejik planlama ve program süreçlerinde Meclis Üyelerinin desteğinin önemli olduğuna işaret eden Başkan Geçit, ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışıyla Malatya ve Yeşilyurt'u hak ettiği noktaya birlikte taşıyacaklarını söyledi.
Başkan Geçit ayrıca Yeşilyurt'un farklı noktalarında hizmet veren sosyal tesislerde emekliler ile belediye personeline %15 indirim yaptıklarını, belediye bütçesini toparladıktan sonra bu indirimlerden öğrencilerinde yararlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.
Toplantıda ayrıca Yeşilyurt İlçesindeki okullarda ‘Çevre, Sıfır Atık, Çevre Çiçekleri' Projesi kapsamında yapılacak olan eğitim ve farkındalık çalışması için Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmasına yönelik gündem maddesi onaylanırken, Sütlüce Mahallesinde yapılması planlanan Spor Kompleksine, ‘Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil' isminin verilmesi kararlaştırıldı.
Zaviye mahallesi Ferit Mevlüt Aslanoğlu caddesinde kurulan pazar yerinin, bölgenin rezerv yapı alanı ilan edilmesiyle birlikte başlayan inşaat çalışmaları dolayısıyla geçici süreliğine Şeyh Bayram Mahallesi Kadir Şinas Sokağına taşınmasına, bölgedeki inşaat faaliyetlerin tamamlanmasından sonra pazar yerinin eski yerine taşınmasına karar verildi.
Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda bazı maddeler onaylanırken, bazı maddeler ise İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemdeki tüm maddeleri tek tek görüşerek karar altına alan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2025 Mali Yılı Bütçe Teklifi ve Tarifelerinin yanı sıra diğer maddeleri görüşmek üzere 16 Ekim Çarşamba Günü saat 14:00'da yeniden bir araya gelecek.

Bülten

Bakmadan Geçme