Türkiye'de Bir İlk 'Cafe Çalışanları Dergi Çıkarıyor'

Malatya Tarihi Beşkonaklar'da hizmet veren Hanzade Konağı çalışanları

Malatya Tarihi Beşkonaklar'da hizmet veren Hanzade Konağı çalışanları tarafından Fikir, Sanat, Kültür ve Edebiyat konulu “Hanzade Fanzin” isimli dergi çıkararak bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

Yaklaşık 4 yılı aşkın bir süredir tarihi Beşkonaklar'da kafe ve Kahvaltı salonu olarak hizmet vermeye devam eden Hanzade Konağı Türkiye'de bir ilke imza atarak çalışan personellerden oluşan bir ekip ile birlikte “Hanzade Fanzin” isimli dergilerinin ilk sayısını çıkarttı.

Konuyla ilgili olarak Hanzade Fanzin dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda kafenin gönüllü çalışanı olan Ahmet Mehdi ÖZER, amaçlarının Malatya'dan Türkiye'ye bir fakındalık yaratmak olduğu belirterek; "Dergimizin ilk sayısı hem bizi hem sanat insanlarını hem de öykü, yazı ve şiir tutkunu müşterilerimizi sevindirdi. Bu dergiyi çıkartmaktaki amacımız, hayattaki konumları ne olursa olsun, insan eğer isterse yapamayacağı şey yoktur fikrini aşılamak." ifadelerini kullandı.

Dergi çıkarma fikrinin bir gereklilik olduğunu bu konuda işletme personelleri ile fikir alışverişinde bulunarak ortak bir akılda karar verdiklerini belirten Ahmet Mehdi ÖZER, derginin içeriği, vizyonu, felsefesi ve amacından bahsetti. Dergiyi aylık çıkarmayı düşündükleri Hanzade Fanzin dergisinin özel bir dergi olacağını belirten Özer, yapılan röportajları, eğitim, kültür, sanat, turizm, mizah, spor ve tarih çalışmalarını, sosyal ve kültürel faaliyetler, örf ve adetler, önemli haberler ile sorunları ve çözüm projeleri ve dergi geliri ile yapılacak sosyal destek projelerinden bahsederek, Malatya'dan Türkiye'ye örnek bir proje olacaklarını bildirdi.

Derginin yayın kurulu olarak Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Mehdi ÖZER, Editörlüğünü Seçkin ALTINKAYA, Görsel Tasarım ve Mizanpaj Uğur DARAKÇI, Son Okuma ve Hazırlık İşlerini Adem Berk KÖSE, Serdar AĞRIDAĞ Haber Editörlüğü Oğuzhan KARACA Röportaj ve Halkla İlişkiler Editörü Burkay AYABAKAN şeklinde belirtildi.

Bakmadan Geçme