Türkiye Yazarlar Birliği büyük bir değerini kaybetti

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan hayatını kaybetti.

77 yaşında olan D. Mehmet Doğan bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bu haber sevenlerini derinden etkiledi. Türkiye Yazarlar Birliğinin sosyal medya paylaşımında yapılan açıklamada Doğan'ın vefatına ilişkin şu açıklamalara yer verdi: “Bir süredir tedavisi devam eden Şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan göçünü topladı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü ikindi namazını müteakip Hacı Bayram-ı Velî Camiinde kılınacaktır. Ülkemizin başı sağ olsun.” ifadelerini paylaştı.

“D. Mehmet Doğan kimdir”

D. Mehmet Doğan, 4 Eylül 1947'de Ankara'nın Kalecik ilçesinde doğmuş önemli bir Türk düşünürü, yazar ve akademisyendir. İsminin başındaki "D" harfi, kendisini diğer Mehmet Doğan'lardan ayırmak amacıyla Nurettin Topçu tarafından ona verilmiştir. Edebiyat dünyasında Ali Osman Eğilmez ve Halil Kaleli müstear isimlerini de kullanmıştır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra çeşitli görevlerde bulundu, Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucuları arasında yer aldı ve uzun yıllar genel başkanlık yaptı. Doğan, edebiyat, tarih ve dil üzerine birçok eser kaleme almış, "Batılılaşma İhaneti" adlı kitabıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Ayrıca, Büyük Türkçe Sözlük ve Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi gibi önemli çalışmalar da imza atmıştır.
D. Mehmet Doğan, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için çeşitli projelerde yer almış, Türk düşüncesi, kültür ve edebiyata katkılarından dolayı birçok değer kazanmıştır. Yaşamını Ankara'da sürdüren Doğan, aynı zamanda mizah yazıları ve televizyon belgeselleriyle de tanınıyor. Doğan, edebiyat ve kültür dünyasının önemli bir ismi olarak, eserleriyle pek çok alanda iz bırakmıştır.

Kaynak : PHA

Bülten

Bakmadan Geçme