Türk Telekoma Depremzede Vatandaşlardan Tepki..

6 Şubat depreminden yaklaşık olarak 10 ay geçmesine rağmen, depremzedelerin çilesi bitmiyor. Bu çileye Türk Telekom'un vurdumduymaz umursamaz tavırlarıyla devam etmekte..

6 Şubat depreminden yaklaşık olarak 10 ay geçmesine rağmen, depremzedelerin çilesi bitmiyor. Bu çileye Türk Telekom'un vurdumduymaz umursamaz tavırlarıyla devam etmekte..
Alt yapı sorunlarını bir türlü Malatya'da hayata geçiremeyen, müşteri hizmetleri ve illerdeki temsilcilerinin vurdumduymaz halleri, depremzedeleri çileden çıkarıyor. Yıkımların yüzde 75'i gerçekleşen Malatya'da ne hikmetse Türk Telekom'un sunduğu internet sorunu devam etmekle birlikte, umursamaz halleri depremzedeleri çileden çıkarmaya yetmekte.
Haber merkezimize ulaşan ve aylardır Malatya'da devam eden alt yapı sorununa bir çözüm bulamayan Türk Telekom'un yetkilileri, müşterilerinin interneti iptal konusunda da depremzede vatandaşlara yardımcı olmamakla birlikte, hizmetini alamadığı netinde ücretini ödemeğe mecbur kılmaktalar. İptal konusunda depremzede vatandaşları çileden çıkaran Türk Telekom'un yetkilileri, çayma ücreti olarak da faiş ücretler talep etmekteler.
Haber merkezimize gelen özellikle de Başharık mahallesindeki vatandaşların 4-5 aydır internet hizmeti alamadıkları ve müşteri hizmetlerinin klasik cevapları karşısında yetkililerden yardım beklemekteler. Alt yapı sorunun başharık mahallesinde halen normal internet sağlayıcısı ile ( hız sıfır, ) hizmet vermeye devam eden Türk Telekom, fiber ve hiber net için mahalle sakinlerine şirketler ihale yolu ile verildiği ve zamana ihtiyaçları olduklarını dile getirmekteler.
Yaklaşık 10 senelik bir abonesinden gelen şikayette, “ Yaklaşık 10 senedir Türk Telekom'un abonesiyim. 6 Şubat depreminde hasar alan bitişik bina yıkımı gerçekleşti. Yıkım ekibi kablolara hasar vermiş. Yaklaşık 20 gündür arıyoruz. Sadece sms ile bilgilendirme yapılıyor. Oda ha bugün ha yarın teknik ekiplerimiz tarafından kontrollerin devam ettiği. Bu kontroller başharık mahallesinde olduğu gibi tüm mahallelerde bir bitmedi gitti. Kontrol dediğin bir günlük iş. 20 gündür gelen sms aynı teknik ekipler gelecek. Gelen teknik ekipleri de bir şey yapmıyor. Sadece alt yapı sorunuın olduğunu zamanla halledileceği yolunda bilgiler vermekteler “ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Gelen bir şikayette ise, “ İnternet aboneliğimi iptal için müşteri hizmetlerini aradım. İptal kaydı oluşturduklarını aranacağımız söylediler. 10 gündür arayacaklar. Bende Malatyadaki Kışla caddesinde bulunan yerlerine modemi alarak gittim. Saatlerce bekledim. Ve sıra geldiğinde, bir temsilci bana, vazgeçme durumumuzda 2500 TL ödemek zorunda olduğumuzu açıkladı. Depremzede vatandaşlrın çilesi kurumların göstermiş olduğu zorluklarla daha da ayyuka çıkmakta. Memleketimizi terketmek istemiyoruz ama, zorla bizleri memleketimizden kovmak istiyorlar. Yetkililer bir an evvel bu işe bir çözüm bulmalı ve depremzedelerin yaşadığı sorunları halletmeli.” Dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme