Türk Telekom'un Depremzedelere Vurdumduymazlığı Devam Ediyor!...
Kullanmadığı İnternete Fatura Çıkartılıyor..!
6 Şubat depreminden yaklaşık 1,5 sene geçmesine rağmen , deprem bölgesindeki vatandaşların Malatya'da çilesi bitmiyor…
Türk Telekom'un deprem bölgesinde yaşam mücadelesi verem müşterilerini rahatlatmak yerine, onlara bin bir türlü sorunlar çıkartarak .zorluk içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşları çileden çıkartıyor.
Alt yapı sorunlarını bir türlü Malatya'da hayata geçiremeyen, müşteri hizmetleri ve illerdeki temsilcilerinin vurdumduymaz halleri, depremzedeleri çileden çıkarıyor. Yıkımların yüzde 75'i gerçekleşen Malatya'da ne hikmetse Türk Telekom'un sunduğu internet sorunu devam etmekle birlikte, umursamaz halleri depremzedeleri çileden çıkarmaya yetmekte.
Haber merkezimizi defalarca arayan mağdur vatandaşlar, internet hizmetini alamadıkları gibi iptal söz konusu olduğunda ‘Cayma' bedeli altında bir ücretle karşılaştıklarını , hizmet alamadığı bir ürünün ‘Faturalarını' da çıkardıklarını dile getirdiler.
Mücbir sebep'in Malatya'da devam ettiği Türk Telekom yetkililerin bu konuda duyarsız olduklarını, müşteri hizmetlerini aradıklarında ise net bir cevap vermediklerini dile getirdiler. Hizmet alamadıkları bir üründen ‘Bedava' fatura çıkartılmasının da depremzedelere karşı büyük saygızılık olarak gördüklerini açıkladılar.
Mücbir sebep nedir?
Mücbir sebep ifadesi, sözlük anlamı olarak istem dışı gelişen olaylar neticesinde ortaya çıkan beklenmedik ani durumları ifade eder. Hukuki olarak sık kullanılan bu terim, sözleşme ve taahhüde dayalı sorumlulukların elde olmayan sebeplerden ötürü yerine getirilememesi anlamını da taşır.
Grev, lokavt, sel baskını, deprem, terör hareketleri ve doğal afetler hukuken mücbir sebep olarak görülür. Hukukun temel kavramları arasında yer alan mücbir sebepler arasında; ölüm, iflas, hastalık ve tutukluluk gibi şahsi durumlar da yer alır. Mücbir sebeplerin ortak özelliği, oluşmasına engel olunamayan veya oluştuktan sonra durdurulmasına imkan olmayan durum, olgu veya olaylar olmalarıdır.
Yaklaşık 10 senelik bir abonesinden gelen şikayette, “ Yaklaşık 10 senedir Türk Telekom'un abonesiyim. 6 Şubat depreminde hasar alan bitişik bina yıkımı gerçekleşti. Yıkım ekibi kablolara hasar vermiş. Yaklaşık 30 gün aralıksız aradık. Sadece sms ile bilgilendirme yapılıyor. Oda ha bugün ha yarın teknik ekiplerimiz tarafından kontrollerin devam ettiği. Bu kontroller başharık mahallesinde olduğu gibi tüm mahallelerde bir bitmedi gitti. Kontrol dediğin bir günlük iş. 30 gündür gelen sms aynı teknik ekipler gelecek. Gelen teknik ekipleri de bir şey yapmıyor. Sadece alt yapı sorunuın olduğunu zamanla halledileceği yolunda bilgiler vermekteler “ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Gelen bir şikayette ise, “ İnternet aboneliğimi iptal için müşteri hizmetlerini aradım. İptal kaydı oluşturduklarını aranacağımız söylediler. 10 gündür arayacaklar. Bende Malatyadaki Kışla caddesinde bulunan yerlerine modemi alarak gittim. Saatlerce bekledim. Ve sıra geldiğinde, bir temsilci bana, vazgeçme durumumuzda 2500 TL ödemek zorunda olduğumuzu açıkladı. Depremzede vatandaşlrın çilesi kurumların göstermiş olduğu zorluklarla daha da ayyuka çıkmakta. Memleketimizi terketmek istemiyoruz ama, zorla bizleri memleketimizden kovmak istiyorlar. Yetkililer bir an evvel bu işe bir çözüm bulmalı ve depremzedelerin yaşadığı sorunları halletmeli.” Dedi.
Türk Telekom yetkililerin konu hakkındaki duyarsızlığı devam etmekle birlikte, hizmet almayan ama faturaları her ay düzenli çıkan bir müşterinin fatura dekontlarını aşağıya sıralıyoruz…