Turgut Özal Tıp Merkezinde 700. Skolyoz ve Kifoz Ameliyatı yapıldı.

Malatya İnönü Üniversitesinde omurga cerrahisindeki başarılarıyla bilinen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Fatih Korkmaz

Malatya İnönü Üniversitesinde omurga cerrahisindeki başarılarıyla bilinen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Fatih Korkmaz , omurga cerrahi merkezi kurma noktasında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Ulusal ve Uluslararası dergilerdeki bilimsel yayınlarının dikkat çektiğini vede Uluslararası kongrelere davetli konuşmacı olarak çağırıldığını belirten Dr Korkmaz, "2010 yılından beri Türk Omurga Derneği üyesiyim, Eurospine kurs diploma sahibiyim ( ilk alanlardan; yurtdışında ki kurslara katılarak) , Omurga cerrahisi yeterlilik sertifikası sahibiyim (sınavla alan ilk 19 kişiden biri) , FlorenceNightingale de ihtisası tamamladıktan sonra ABD de, FNH da ve St. FranciscusSpinecenter ( Almanya) da bulundum, klinik tecrübemi arttırdım.

Malatya'da omurga cerrahisi ile ilgili düzenlediğimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji toplantılarına omurga cerrahisindeki büyük hocaları misafir etme Şerefine nail olduk.

Omurga cerrahisi ile ilgili birçok asistan tezi veyükseklisans tezi yönettim. Tamamlanan ve devam eden DAP, BAP ve TÜBİTAK projelerim var. 2 ayrı doktora bitirmek üzereyim ( Anatomi ve Genetik). Daha önce 3 defa birincilik ödülü almıştık, bu yılda XII. Uluslararası Türk Omurga Kongresinde ‘‘KORD BASISI YAPAN VERTEBRA TÜMÖRLERİ CERRAHİSİNDE SPİNAL EMBOLİZASYONUN ETKİNLİĞİ''konulu bildirimiz Bilimsel Komite tarafından yılın Sözlü Bildirisi olarak seçildi, ödülümüzü aldık... " dedi

2015 te 200 , 2016 da 214 , 2017 yılının ilk yarısında 100 Skolyoz ve Kifoz ameliyatı ( omurga eğrilikleri) (5 yıllık sürede toplam 700 ün üstünde vaka; vakalarımızda genelde çok ileri deformitedir), bunların haricinde 400 civarında kapalı ve açık yöntemlerle Vertebra kırığı, SpinalStenoz ( omurga kanal daralması), Spondilolistezis ( bel kayması) , AnkilozanSpondilit, omurga tümörleri vs ameliyatı yaptıklarını vede yapmaya devam ettiklerini belirten Dr Korkmaz,

Özelden ve Devlet Üniversitelerinden ve hastanelerinden gelip ameliyatlarımıza girmek isteyen omurga cerrahisine merak duyan ortopedist ve beyin cerrahlarını misafir ettiklerini ve omurga cerrahi merkezi kurma hazırlıklarını bitirince Fellow kabul etmeye başlayacaklarını söyledi.

Böyle bir başarının ekip işi olduğunu ve Üniversite yönetiminin ve TOTM başhekimliğin gereken tüm desteği vererek Üniversitemizin omurga cerrahisinde marka haline gelmesini sağladığını belirterek, başta İstanbul, Ankara olmak üzere Türkiye'nin her yerinden ve yurtdışından hastaların ameliyat olmak için geldiklerini belirtti.

Bakmadan Geçme