Tüfenkci Malatya'yı Anlattı
TÜFENKCİ, SABAH İL BULUŞMALARI'NDA MALATYA'YI ANLATTI
64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya coğrafi anlamda yatırıma uygun olmasa da iş gücü, ulaşım ağı, sosyal dokusu, eğitim ve sağlık alanında yakaladığı ivme ile kendini ispat etmiş bir şehrimizdir” dedi.
Tüfenkci, Sabah İl Buluşmaları kapsamında Malatya Hilton Otelde düzenlenen panele katıldı. Sabah Gazetesi yazarlarının konuk edildiği panelde konuşan Tüfenkci, “Sabah ailesini Malatya'da ağırlamakdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Tüfenkci, konuşmasında Malatya'nın kalkınma hikayesine değindi.
Malatya'yı sevginin, barışın, hoşgörünün mekanı, etnik kimlik yapısı bakımından da Türkiye'nin mozaiği olarak tanımlayan Tüfenkci şöyle konuştu:
“Günümüzde şehirler yarışıyor, şehirler birbirleriyle rekabet ediyor. Bu rekabette Malatya hangi özelliği ile diğer şehirlerimizden farklı diye düşündüğümüzde coğrafyasının yatırım İçin dezavantajlı olduğunu görüyoruz. Çünkü bir kente yatırım gelebilmesi için limanlara yakın olması gerekir, komşu ülkeler yakın olması gerekir.
Malatya böyle bir konuma sahip değil ama yetişmiş insan gücü ile ulaşım ve altyapıda yakaladığı ivme ile avantajlı bir konumda. Yine yatırım yapılacak arsaların bulunması, teşviklerde Malatya'nın altıncı bölge teşviklerinden yararlanması, cazibe merkezleri programı içerisinde olması, Malatya'yı bölgede öne çıkaran unsurlardan bir kaçı.
Bu unsurları Malatya son zamanlarda doğru olarak kullandı ve AK Parti iktidara gelmeden önce Malatya organize Sanayi'de toplamda 113 fabrika var iken bugün bu fabrika sayısı 363'e çıktı. Bir-iki yıl sonra da inşallah 500'lere çıkacak. Çünkü Malatya'da yatırım yapmak isteyen firma sayısı her geçen gün artıyor. “
Tüfenkci, Malatya'nın eğitim ve sağlık alanında da adından söz ettirdiğine dikkat çekti, İnönü Üniversite'sinin 45 bini bulan öğrenci sayısı ile Malatya'ya değer kattığını belirtti.
Tüfenkci, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adına açılacak ikini üniversitenin de Malatya'yı eğitim konusunda farklı bir noktaya taşıyacağını ifade etti.
Tüfenkci, Malatya'nın sağlık yatırımları bakımından Türkiye'de ilk 10'a girebilecek konumda olduğuna dikkat çekti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnönü Üniversitesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezimiz, yine onun bünyesinde yapımı devam eden onkoloji hastanemiz, Türkiye'de bir ilk olan Karaciğer Enstitüsü, kadın doğum hastanemiz, fizik tedavi merkezleri ve ilçelere entegre hastaneler ile Malatyamız sağlık yatırımlarını halletmiş bir il olarak olarak öne çıkıyor.
Malatya'yı öne çıkarmak için sağlıkta ulaşımda yeterli olmak yetmez, burada iş yapmak isteyen yatırım yapmak, burada yaşamak isteyenler için sosyal donatılar da çok önemli.
Bu konuda belediyelerimize teşekkür ediyoruz sosyal donatılar konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar ve her geçen gün yeni yaşam alanları, şehrin nefes alacağı tabiat parkları ile şehrimizi farklı noktalara taşıyorlar. Şehrin girişinde Beylerderesi Tabiat Parkı sizi karşılayacak, çıkışında Turgut Özal Tabiat Parkı, biraz kuzeye gittiğinizde Beydağı Tabiat Parkı sizi karşılayacak. Yine ilçelerimizde de doğa ve tarihi zenginliklerimiz ile Malatya size farklı bir yaşam tadı sunacak potansiyele sahip bir ilimiz.”
BAVULUNUZU UNUTABİLİRSİNİZ AMA BİR MALATYALIYI UNUTAMAZSINIZ
Tüfenkci, bir başlık da Malatyalıların dostluğuna açtı.
Gerçekten Malatyalı dostlarınız, arkadaşlarınız varsa hangi seyahate çıkarsanız çıkın, nereye giderseniz gidin hiç bir zaman kendinizi yalnız hissetmezsiniz, aç kalmazsınız. Bavulunuzu unutabilirsiniz ama bir Malatyalı dostu unutamazsınız.
Tüfenkci'nin bu sözleri salondan büyük alkış aldı.
Konuşma ve plaket takdiminin ardından program Sabah Gazetesi yazarlarının konuşmacı olarak yer aldığı panel ile devam etti. Panelde Malatya'nın kültürel değerleri ve uluslararası rekabetteki konumu ele alındı.