TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Proje Başarısı

TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Proje Başarısı

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Erdemoğlu'nun yürütücü olarak yer aldığı “Dış Cephe Kaplamada Kullanılabilir, Uzun Ömürlü, Mermer Tozu Katkılı Kompozit Plaka Üretimi” başlıklı proje, TÜBİTAK-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı (TEYDEB-1505) kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

18 ay sürecek olan projede İnönü Üniversitesi “yürütücü kuruluş” olarak yer alırken, Muğla'da faaliyet gösteren Ermaş Madencilik Tur. San. Tic. A.Ş'i “proje ortağı-müşteri kuruluş” olarak yer aldı.
Projede; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taki Güler, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Özfer Yeşilada ve Prof. Dr. Emre Birhanlı “Araştırmacı” ve İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Dr. Hatice Çağlar Yılmaz “Doktora Sonrası Araştırmacı” olarak, müşteri kuruluş adına projeye Maden Yüksek Mühendisi Sedanur Baş “Firma Proje Sorumlusu” olarak katkı sundu.

Ayrıca projede, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Ercan Polat, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Doktora Öğrencisi Eray Tatlıcı ve İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Emine Mete “Bursiyer” olarak yer aldı.

Bülten

Bakmadan Geçme