TCMB, 2025 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 24'e yükseltti
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 24'e yükselttiklerini açıkladı.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 24'e yükselttiklerini açıkladı.
TCMB Başkanı Fatih Karahan, İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenen 2024'ün ilk Enflasyon Raporu toplantısında enflasyon tahminlerini güncelledi.
Karahan, 2025 yıl sonu enflasyon tahmininin 4 puan artırılarak yüzde 24'e çekildiğini belirtti. 2026 yılı için yüzde 12 olan tahminin korunduğunu, 2027'de ise enflasyonun yüzde 8 seviyesine gerilemesinin öngörüldüğünü ifade etti.
Karahan, tahminlerdeki artışın, TCMB'nin para politikası dışında kalan unsurlardan kaynaklandığını vurgulayarak, TÜFE sepetinde hizmet grubunun ağırlığının artması, işlenmemiş gıda fiyatlarındaki yükseliş, sağlık muayene katılım paylarının artışı gibi yönetilen fiyat değişiklikleri faktörünün etkili olduğunu belirtti.
Güncellemenin para politikasında bir gevşeme sinyali taşımadığını belirten Karahan, 2026 yılı enflasyon tahmininde değişiklik yapmadıklarını söyledi. (İLKHA)