Tarihi Gazi İlkokulu Hakkında Valilik'ten açıklama

Tarihi Gazi İlkokulu Hakkında Valilik'ten açıklama

Malatya Valiliği Tarihi Gazi İlkokulu hakkında çıkan haberlere istinaden bir açıklama yaptı. Açıklamada;

"17 Ekim 2024 tarihinde bir haber sitesinde, "Tarihi Gazi İlkokulu tehlike altında. Malatya'da, 6 Şubat depremleri sonrasında güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle evsizlerin ve uyuşturucu kullanan şahısların mekanına dönüşmüş durumda." şeklinde yer alan iddialara ilişkin yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.
06 Şubat 2023 tarihinde ilimizi de kapsayacak şekilde meydana gelen ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen deprem sonrası, binalarda oluşan tahribat nedeniyle metruk bina sayısında ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış karşısında, İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerimiz, özellikle metruk binaların kontrol sıklığını artırmış olup, denetimlere düzenli periyotlarla ve kararlılıkla devam etmektedir.
Söz konusu haber içeriğinde belirtilen Gazi İlkokulu binası hakkında ekiplerimizce yapılan incelemelerde, binanın kapılarının kilitli olduğu, içerisine normal yollarla giriş imkânının bulunmadığı ve bina yakınında 24 saat esasına göre sabit ekip görevlilerimizin önleyici hizmet faaliyeti yürüttüğü tespit edilmiştir. Ayrıca, bina içerisinde yapılan incelemelerde alkol veya uyuşturucu madde kullanımına dair herhangi bir iz, eser veya emareye rastlanılmamıştır.
Kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, haber içeriğinde belirtilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine, ilimizde bulunan tüm metruk binalar düzenli aralıklarla kontrol edilmekte ve 112 Acil Yardım hattı veya başka bir şekilde tarafımıza iletilen ihbarlara gecikmeksizin müdahale edilmektedir."

Bülten

Bakmadan Geçme