Süper Lig'deki En Yaşlı Futbolcu

Süper Lig'deki En Yaşlı Futbolcu

Süper Lig'deki en yaşlı futbolcukimdir? Türkiye Süper Liginde en yaşlı futbolcu hangisi olmuştur? Peki dünyada oynayan en yaşlı futbolcular kimlerdir, merak ediyor musun?
Dünya kupasında oynayan en yaşlı kaleciler ve futbolcuları inceledik. Türkiye Ligi'nde rekor kıran bir futbolcu var. 73 yaşında olmasına rağmen hala aktif futbol oynamaya devam ediyor. Hemen bu rekoru kıran yaşlı futbolcuyu ve zamana meydan okuyansporcuları tanıyalım.
Türk Süper Liginde En Yaşlı Futbolcular
Süper Lig'deki en yaşlı futbolcuTFF'nin yaptığı açıklamaya göre, 39 yaşında olan Erdem Özgenç'tir. 27 Kasım 2023 verilerine göre sağ bek oyuncusu olarak Türkiye Süper Ligi'nde görev almaya devam ediyor.
İkinci sırada ise Edin Dzeko, santrafor görevinde yer almaktadır. 37 yıl 8 ay ve 17 günlük olan profesyonel sporcu Fenerbahçe'de forma giymeye devam ediyor.
Üçüncü sırada ise Galatasaray'ın en sadık ve kalecilerinden biri olanfutbol oyuncularıarasında herkes tarafından bilinenFernando Muslera yer alıyor. 37 yaşında olan profesyonel kaleci 2 Aralık 2023 güncel verilerine göre, Türkiye'deki en yaşlı 3 futbolcudan biridir.
Junior Morais ise Türkiye Trendyol Süper Liginde oynayan 37 yaşta bulunan sol bek oyuncularından biridir. Ardından sol kanat oyuncusu olan Nani gelmektedir. Kayserispor oyuncusu olan Nani, 37 yıl 9 gün skoruyla en yaşlı 5 sporcudan biridir.
Süper Ligin En Yaşlı Sporcuları Kimler?
En son spor haberleri, Süper Lig'de görev almaya devam eden en yaşlı ve en genç sporcuları incelemeye devam ediyor. Bugüne dek Süper Lig'de oynamış en yaşlı sporcular listesinde, İbrahim Öztürk yer alıyor. 41 yaş 11 aylık serüveni boyunca stoper olarak Türkiye Süper Lig'de görev almıştır.
• Atiba Hutchinson Ön Libero olarak; 40 yıl 03 ay 26 gün
• Emre Belözoğlu Merkez Orta Saha mevkisinde; 39 yıl 10 ay 18 gün
• Ahmet Şahin Kaleci pozisyonunda; 39 yıl 08 ay 04 gün
Boyunca oynayan en yaşlı sporcular olarak belirlenmişlerdir. Amatör ligde oynayan sporcular arasında ise NevşehirliŞerif Kunt yer alıyor. Aynı zamanda dünyanın en yaşlı futbolcusu olarak tanınan Kunt, 73 yaşında ve Anadolu Gücü takımında forma giymeye devam ediyor.
Mısırlı Ezzeldin Bahaderise profesyonel alanında en yaşlı futbolcu olarak belirlenmiştir. 2023 verilerine göre aktif şekilde profesyonel liglerde oynamaya devam eden en yaşlı futbolcu ise 37 yıllık serüveni ile Miura seçilmiştir.
Portekiz 2. Ligde olan Oliveirense takımında 2022-23sezonunda oynamaya devam eden sporcu şu anda 55 yaşındadır.
Türkiye Süper Ligin En Genç Futbolcuları
Süper Lig'deki en yaşlı futbolcuyanı sıra Süper Lig en genç oyuncuları da belirlendi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Ligde oynayan futbol oyuncularıoyuncuları arasında en genç futbolcular listelenmiştir. Buna göre;
• Yasin Özcan stoper mevkisinde oynayan 17 yaşındaki sporcudur.
• Emre Gökay, sağ kanat oyuncusu ve 17 yaşındadır.
• Yunus Emre Konak ön libero olarak oynuyor ve 17 yaşında 7 ay 3 günlüktür.
• Muhammed Ali Özbaskıcı, 10 numara pozisyonunda oynayan 17 yaşında 10 ay, 17 günlük sporcudur.
• Baran Gezek ise yine 17 yaşında, 11 aylık ve 17 günlük olarak ön libero pozisyonundadır.
Altıncı sırada yer alan Semih Kılıçsoy, santrafor olarak Beşiktaş oyuncusu ve 17 yaşındadır. Mame Mor Faye Süper Ligin en genç oyuncularından biri olarak 18 yaşındadır. Sağ kanat oynuyor. Yine 18 yaşında Kayserispor'da oynayan Muhammet Eren Arıkan sol bek oyuncusu olarak en genç sporcular listesinde yer alıyor.
Listenin son sırasında ise Arda Kılıç yer alıyor. Beşiktaş oyuncusu 18 yaşında ve genç sporcular listesindedir.
Dünyada En Yaşlı Kaleci Kim?
Son dakika spor haberleri2023 senesindeki yaşlı sporcular ve yaşlı kalecileri belirlemiştir. Türkiye Süper Liginde oynayan en yaşlı kaleci Fernando Muslera seçilmiştir. 37 yaşındaki sporcu, Türkiye'ye geldiği dönemden bu yana sadece Galatasaray'da forma giymeye devam etti. Dünyadaki en yaşlı kalecisi ise Mısır'dan seçilmiştir.
El Hadary, 2018 Dünya Kupası turnuvasında Rusya'da katılmış ve forma giymiştir. 45 yaşında olan Hadary,bugün dünyanın en yaşlı futbolcusu olarak profesyonel şekilde devam etmektedir.
Kazuyoshi Miuradediğimiz gibi aktif şekilde oynamaya devam etmektedir. Japonya ligine geçen sporcu, 56 yaşına girmiştir ve Yokohama FC ile sözleşmesini yenilemiştir.
Profesyonel Liglerde En Yaşlı Futbolcular
Sadece Türkiye'de değil, dünyada da yaşlı sporcular oynamaya devam etmektedir. 2022- 23 sezonunda yapılan araştırmalara göre profesyonel şekilde sözleşmeleri güncel olan ve aktif olarak sahada futbol oynamaya devam eden en yaşlı futbolcular şöyledir;
• Essam El Hadary – Mısır, 45 yaş 161 gün
• Faryd Mondragon – Kolombiya, 43 yaş 3 gün
• Roger Milla – Kamerun, 42 yaş 39 gün
• Pat Jennings - Kuzey İrlanda 41 yaş
• Peter Shilton - İngitere 40 yaş 292 gün
• Dino Zoff - İtalya 40 yaş 133 gün
• Ali Boumnijel – Tunus, 40 yaş 71 gün
Yapılan araştırmalar ve futbolcuların sahada gösterdikleri performans, yetmişli yaşlara kadar bu sporun sürdürülebileceği yönündedir. Özellikle Cristiano Ronaldo'nun muazzam performansıyla, daha uzun yıllar boyunca sahalarda olacağı düşünülüyor.
Türkiye'de de en yaşlı futbolcular genellikle 37 ila 40 yaşına kadar futbol oynamaya devam etmiş sporculardır. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta 36, 37 yaş üzerinde her dönem oynamış belirli sporcular bulunmaktadır.
Dünyada genellikle Orta Doğu bölgesinde 50 yaş üzerinde sporcuların olduğu görülüyor. En genç futbolcular ise alt yapıdan dahil edilmekte ve ancak genel olarak süper lige 17 yaştan itibaren alınmaktadırlar.
Dünyada güncellenen verilerle en yaşlı futbol oyuncuları ve kaleciler, her yeni sene yepyeni listelerle güncelleniyor. Son olarak listeye eklenen sporcuları son haberlerden takip edebilirsin.

Bülten

Bakmadan Geçme