Su Ürünleri Av Yasağı
Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları, Tarım ve Orman İl, İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine veya Belediye Zabıta Amirliklerine bildirilmesi önem arz etmektedir.
Gıda üretimimizin arttırılması için büyük uğraşlar verildiği ve işsizliğin önlenmesi için önemli bir sektör olan Su ürünleri, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için; Dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır.
Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerimize düşen vazifeyi büyük ölçüde yapmış olacağız.
Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur.
13 Ağustos 2016 tarih ve 29800 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör ( Sportif ) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/2 Numaralı Tebliğ hükümlerine göre; iç sularda 1 Nisan – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında Sportif ( Amatör ) amaçlı da olsa sazan balığının avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır.
4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğler ile getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı bilgi Bakanlığımıza ait internet adresinden (www.bsgm.gov.tr ) veya Tarım ve Orman İl, İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilecektir.
- BİZ VE BİZDEN SONRAKİ NESLİN GELECEĞİ İÇİN,
- BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ İÇİN,
- BALIK NESLİNİ YOK ETMEYELİM,
- AVLANMA YASAĞINA UYALIM, UYMAYANLARI İKAZ EDELİM.
Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları, Tarım ve Orman İl, İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine veya Belediye Zabıta Amirliklerine bildirilmesi önem arz etmektedir.