Sivrisinekle Mücadele Başladı
Malatya Büyükşehir Belediyesi 18.30 – 23.00 saatleri arasında ilaçlama yapacak
Yaz mevsimi ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından sivrisinek erginlerine karşı ilaçlama sezonu için start verildi.
Sivrisinek erginlerine karşı ilaçlama sezonunun başlaması nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye binası yanında bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt ileşube müdürleri ve ilaçlama personelleri katıldı.
13 ilçemize hizmet veriyoruz
Düzenlenen tören sırasında bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi olarak 93 personel ve 24 tam donanımlı araç ile 13 ilçemizde toplam 716 mahallemizde haşereyle mücadele faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Haşere mücadelesinde kullandığımız tüm ürünler Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) onayladığı ilaçlar ve araçlar olup, halk sağlığı alanında güvenle kullanılan ürün ve malzemelerdir” dedi.
11 bin üreme noktası tespit edildi
Malatya genelinde 11 bin üreme noktasının tespit edildiğini söyleyen Yıldırım, konuşmasının devamında şunları söyledi: “11 bin üreme noktasında 20-25 günlük periyotlarla vektörlerin larvalarına yönelik larvasit uygulamaları, 30-45 günlük periyotlarla da karasinek, tatarcık ve sivrisineklere karşı kalıcı (residüel) uygulamalar yapılmaktadır. İlaçlama çalışmalarımız sezon süresince devam edecektir.
Bugün sivrisinek erginlerine karşı araç üstü ULV (soğuk sisleme) uygulamasının startını vereceğiz. Ekiplerimiz tarafından akşam 18.30-23.00 saatleri arasında şehrin muhtelif mahallelerinde ilaçlama çalışması yapılacaktır. İlaçlama çalışmasının yapılacağı mahallelerde vatandaşların kapı ve pencerelerini kapatmaları, çocuk, yaşlı ve astım hastalarının ilaçlama bölgelerinden uzak durması gerekmektedir.”
Yılın 12 ayı mücadele ediyoruz
Haşereyle yılın 12 ayı mücadele ettiklerini kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, “Kış aylarında biyolojik mücadele ve haşere üreme alanlarının tespiti konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Haşerelerin üreme noktaları olan başta logarlar, bataklıklar, hayvansal gübre depoları olmak üzere haşere üreme potansiyeline sahip bütün yerleri erkenden ilaçlıyoruz. Haşerelerin en çok ürediği yerlerden olan on binlerce atık lastiği toplayarak, hem haşere üremesinin önüne geçiyoruz, hem de ekonomiye kazanım sağlıyoruz.
Ayrıca haşereyle mücadele konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla da önleyici tedbirler olarak, muhtarlarımız ve öğrenciler başta olmak üzere kurum, kuruluş ve STK'larla işbirliği yaparak eğitim faaliyetleri düzenliyoruz” şeklinde bilgiler verdi.