Şeker Camii Protokolüyle Manevi Mirasımız Güçlenmeye Devam Ediyor

İlimizin manevi mirasını güçlendirme amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla Şeker Camii'nin yapımı için protokol imzalandı.

İlimizin manevi mirasını güçlendirme amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla Şeker Camii'nin yapımı için protokol imzalandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Vali Seddar Yavuz'un himayelerinde, Karademir Yapı Ltd. Şti. ve MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşİnsanı Salih Karademir ile birlikte protokol imzaladılar.
Vali Seddar Yavuz, Salih Karademir'in bugüne kadar gerçekleştirdiği hayır işlerinin örnek teşkil ettiğini ve Şeker Camii'nin de bu ruhla inşa edileceğini vurguladı. Depremden etkilenen İlimizde birçok ibadethanenin hasar gördüğünü hatırlatan Vali Yavuz, bu protokolle Malatya'nın manevi mirasına büyük bir katkı sağlanacağını ifade etti.
Protokol kapsamında Şeker CamiiYeşilyurt ilçesindeki Özalper Mahallesi'nde 3.183 m2 arsa üzerinde, (Eski Bulunduğu Alan) inşa edilecek. Cami ve müştemilatının yapımını Karademir Malzemeleri Yapı İnşaat Taahhüt Petrol Nakliyat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üstlenecektir. Proje, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Malatya İl Müftülüğü'nün gözetiminde yürütülecektir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen projeye göre yapılacak caminin, 07 Kasım 2025'e kadar tamamlanması planlanmaktadır. Camii yapım süreci sonrası İl Müftülüğüne devredilecektir.

Bülten

Bakmadan Geçme