Şair söz yazarı besteci ve yorumcu Güvenden sitem..

Şair söz yazarı besteci ve yorumcu

Şair söz yazarı besteci ve yorumcu İbrahim Güven Malatya'lı sanatçılar ve Sivil Toplum Örgütlerine seslenerek, İstanbul'da Malatyalıları temsil etmek ve birlik beraberlik açısında kurulan sivil toplum örgütleri, dernek federasyonu, konfederasyon vs… Senede bir düzenledikleri “Malatya günleri-Kayısı festivali” ve buna benzer etkinliklerde sizleri hatırlayıp davet ettiklerinde sizlere verilen zarftaki 500 TL, 1000 TL'ylemi bir yıllık geçiminizi sağlıyorsunuz? diyerek siteme etti.

Güven açıklamasıba devam ederek, "Malatya'mızın kültür elçileri, saygıdeğer Sanatçıları abilerim, kardeşlerim ve kıymetli hemşerilerim…
Bir Konuyu hem çok merak ediyor hemde açıklık getirmek istiyorum:
Bizler hepimiz öncelikle bir memleketliyiz. Hepimiz aynı toprakların çocuklarıyız, atalarımız anılarımız, dahası gönlümüzün yarısı orada, doğduğumuz topraklardadır. Onun İçin bazı sitemlerimi burada paylaşma gereği duydum.
İstanbul'da Malatyalıları temsil etmek ve birlik beraberlik açısında kurulan sivil toplum örgütleri, dernek federasyonu, konfederasyon vs… Senede bir düzenledikleri “Malatya günleri-Kayısı festivali” ve buna benzer etkinliklerde sizleri hatırlayıp davet ettiklerinde sizlere verilen zarftaki 500 TL, 1000 TL'ylemi bir yıllık geçiminizi sağlıyorsunuz?
Bu 1000 TL'ye çok mu ihtiyacınız var gerçekten? Söyleyin kendi aramızda herkese 1000 TL verelim ama çok iyi biliyorumki çoğu zaman parasızda katıldınız vede Malatya'ya Pütürge'ye para almadanda gittiniz, geleniz. Yine biliyorumki memleket sevdası Malatya aşkı diye kendi cebinizden harcayarakta gittiniz çoğu zaman.
Bu sene 3 tane etkinlik yapıldı mesela, kimini çağırdılar kimini çağırmadılar. Sorduğumuzda yönetim ve halk sizleri istemiyor diyorlar. Acaba öyle mi?
Sevgili sanatçı abilerim, kardeşlerim: Siz Yenikapıda, Bağcılar'da, Güngören'de ve Sultangazi'de sahne aldığınızda kendinizi Maksim, Gar ve Çakıl gazinosundamı hissediyorsunuz?
Merak ediyorum; hangi araştırma şirketi halkın nabzını yoklamış Malatyalı ulusal ve yerel sanatçılarını istemiyorlar da Malatyalı olmayanı istiyorlar.
Bu araştırma şirketi Malatyalı sanatçılarını istemiyor, neden hep bu “iki sunucu” arkadaşımızı istiyor peki?
Sadece şunu anlıyoruz bu iki sunucu arkadaşlarımız bu sanatçıların menajerlik işlerini takip ettiklerinden dolayı tüm Malatya etkinliklerinde hep onlar olmasın sakın. Olağanüstü bir tesadüf değil mi?
Nedenini sorduğumuzda ise “yönetimler, komisyon ve sunucular ilgileniyor” diyorlar. Onlarda “yönetim” diyor. Vede “siz marka değilsiniz Malatyalı olmayan sanatçıların kitlesi var” diyorlar.
Onların kitlesi varda, siz bilet mi satıyorsunuz. Malatyalılara ne katkısı oluyor bilmek isteriz.
Madem öyleyse etkinliklerde o zaman “Malatya” ismini kullanmayın. Kendi markalarınızla yapın işinizi. Malatyalı olan sanatçıların sanatı, kültürünü rencide etmekten başka bir şey değildir bu durum.
Elbette bizlerde hemşehrilerimizin önünde kendimizi ifade etmek isteriz. Buda bizim en doğal hakkımızdır çünkü Sanatçı bir memleketin kültür elçisidir.
Malatyamızın saygıdeğer kanaat önderleri ve abilerim:
Merak ettiğimiz bir konu daha var; Vakıf, federasyon, konfederasyon ve Sivil toplum örgütleri niçin kurulur görevi ve amaçları nelerdir bunların? Kaç Malatyalı çocuğa bors verdiklerini bilmek isteriz. Form doldurup gönderiyorlar, ardında ne arıyorlar ne soruyorlar.
Maalesef bizlerde mecburen çocuğumuzu üniversiteye gonderemiyoruz.
Sadece ayrımcılık mı?
Mesela pandemi süreci iki yıl sürdü, kaç tane hemşehrimiz kapısını çaldınız, kaç kişinin derdini dinlediniz, kime hangi yardımlarda bulundunuz? Çıkın açıklayın kamuoyu bilsin icraatlarınızı. Pütürge ve Doğanyol'da feci bir deprem yaşandı, iki yıl boyunca oradaki halk evsiz perişan oldu, hanginiz gidip herhangi bir köyün, köylünün sorularını dinlediniz yerinde? Hangi mercilere gidip oradaki halkın sorunlarını ilettiniz.
Bizim gördüğümüz federasyon konfederasyon ve tüm sivil toplum örgütleri sadece protokollerde Malatya atkısını takıp boy boy fotoğraf çektirip, bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaktan başka bir şey değilmiş.
Kendi menfaatiniz ve siyasi rant davasından başka bir şey değil.
Hani efsane Malatyaspor siyasi rant davasında amatörde kaldı. Yeni Malatyaspor'da aynı duruma düştü hakeza. Naçizane demem oki bizler ayrımcılık istemiyoruz. Her semtte bir memleket derneğinin olması bizleri bir araya getirmiyor bilakis uzaklaştırıyor.
Birlik zamanı diyoruz, bir olalım inşallah. Eleştiride bizim doğal hakkımızdır. Naçizane bu seslenişim sitemim hiç bir şahısa değil tüm Malatya'nın Sivil toplum örgütlerinedir. Zaman birlik beraberlik zamanı. Böyle yapmaya devam edilirse bir kaç yıla kalmaz Malatya diye bir şeyin itibarı kalmaz gurbette. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar!" şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.

Bülten

Bakmadan Geçme