Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Yapısal reformlar gündemde

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medyada yayılan ve kamuoyunda infial yaratan 'yenidoğan çetesi' iddialarına sert tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medyada yayılan ve kamuoyunda infial yaratan “yenidoğan çetesi” iddialarına sert tepki gösterdi. Memişoğlu, sağlık sistemini suistimal ederek vatandaşların güvenliğini ve yenidoğan bebeklerin hayatını tehdit edenlere karşı Bakanlık olarak tavizsiz bir mücadele yürüttüklerini belirtti. “Vatandaşlarımızın ve en değerli varlıkları olan evlatlarının güvenliğini sağlamak adına denetimlerimizi gece gündüz sürdüreceğiz.” diyen Memişoğlu, denetimlerin her zamankinden daha sıkı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Bakanlık olarak yalnızca yenidoğan birimlerinde değil, tüm hastane branşlarında kapsamlı denetimlerin yapılacağını ifade eden Memişoğlu, bu amaçla alanında uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar kurulacağını duyurdu. Denetim sistemi yenilenirken, özel hastaneler üzerindeki denetimlerin de aralıksız devam edeceğini belirten Memişoğlu, özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların da gündemde olduğunu söyledi.

Memişoğlu, “Dünyanın takdirini kazanan sağlık sistemimizi, maddi çıkarları için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız.” diyerek sağlık çalışanlarının itibarını koruma konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Afetlerde ve salgın hastalıklarla mücadelede fedakarca çalışan sağlık personelinin emeğinin, bir avuç açgözlü grup tarafından gölgelenmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

ANKARA-BHA

Bülten

Bakmadan Geçme