Milli Şaire adını taşıyan okulun öğrencilerinden anlamlı kutlama

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 103 yılı ile özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden birisi olan

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 103 yılı ile özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden birisi olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sade bir törenle kutlandı.
İki önemli günü bir arada kutlayan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, okudukları şiirlerle günün anlam ve önemini dile getirdiler. Okul bahçesinde düzenlenen törene okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Kerim Aydemir, “Dünya savaşına giriyor ve bir çok kahramanlıklar göstermiştir. Bunlardan bir tanesi de Çanakkale Zaferidir. Çanakkale Zaferi, dönemin bütün güçlü devletlerine karşı yapılan bir zaferdir. 18 Mart 1915 yılında bu zaferi kazanıyoruz. Tabii 1. Dünya savaşından sonra Osmanlı Devleti birçok cephede başarılı olmasına rağmen müttefik devletlerinin yenilmesi nedeniyle Osmanlı Devleti de yenik sayıldı. Bununla birlikte mondros ateş kes antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile birlikte ülkemizin topraklarının büyük bir bölümü işgal edildi. İşte bu dönemde milletimizi ordumuzu şahlandıracak milli ruh ve milli heyecanı uyandıracak bir milli marşa ihtiyaç vardı. Bu dönemde de ordumuza, milletimize moral verecek milli marş yazılması için milli eğitim bakanlığı tarafından bir yarışma açıldı. Bu yarışma da okulumuzun da ismini aldığı milli marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu eser kabul edildi. Tabi bu süreçte milli marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy herhangi bir maddi çıkar karşısında yazmak istememiştir. Hatta o dönemde ortaya konulan ödülü de almamıştır. 12 Mart 1921 yılında bu gün her törende milli gururla büyük bir iftiharla seslendirmiş olduğumuz milli marşımız Mehmet Akif Ersoy tarafından yazıldı ve o günden bugüne kadar gururla okuduğumuz bu milli marşımızı inşallah bir daha yazdırmayacağız. Hatta istiklal marşımızın yazarı ne demiştir. ‘Allah bir daha bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmayı nasip etmesin'. Dünya durdukça bizde bu milli marşımızı ilelebet inşallah söyleyeceğiz. İşte bu birinci dünya savaşından sonra ülkemiz yer yer işgal edildi bu vesile ile önce Ruslar sonra Ermeniler tarafından ilimiz Erzurum da işgal edildi. Sizlerin ataları dedeleri büyük bir kahramanlık göstererek 12 Mart günü istiklal marşımızın kabul edildiği gün 1918 de erkek, kadın, çoluk çocuk demeden Erzurum'u düşman işgalinden kurtardı. Bu vesile ile gerek Çanakkale Zaferi'nde gerek ilimizin düşman işgalinden kurtarılışında büyük fedakarlık gösteren ecdadımızı rahmetle anıyoruz Allah onlara rahmet eylesin. Bizde kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek onlara layık olabilmek, bizden sonra gelecek olan nesillere de güzel bir vatan bırakmak için öğretmenlerimizin gösterdiği yolda ilerleyeceğiz.”diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından okulun 4-B sınıfı öğrencilerinden Büşra Akgün ‘İstiklal Marşımızı Dinliyoruz', İlknur Köz ‘İstiklal Marşı İçin', Nida Dumlu ‘İstiklal Marşı'nın Yazılışı', İremsu Akın ‘İstiklal Marşına', 4-A sınıfı öğrencilerinden Rümeysa Polat ‘Mehmet Akif Ersoy', Muhammet Çiçek ise ‘Ben Dadışım' şiirine okurken, 3-B sınıfı öğrencisi Sultan Naz Özer de ‘Erzurum' adlı şiiri seslendirdi.
Tören, konuşma ve şiirlerin okunması ile sonaerdi.

Bülten

Bakmadan Geçme