Milli Ekonomiye 5,7 Milyon TL Katkı

Malatya Merkez Yaygın Sulaması Tamamlandı.

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Bu kapsamda Malatya Merkez Yaygın Sulaması inşaatının tamamlanması ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanına cansuyu olacak Yaygın Sulaması tamamlanmıştır.” dedi.

Milli Ekonomiye 5,7 Milyon TL Katkı
Tüm aşamaları tamamlanan Malatya Merkez Yaygın Barajı ve Sulaması, 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5,7 Milyon TL katkı sağlamasının hedeflendiğini vurgulayan Yıldız; “Sulama maksadıyla inşa edilen Malatya Merkez Yaygın Barajı ve Sulamasıyla toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasının temin edileceğini ifade etti.

Bülten

Bakmadan Geçme